Κινητό τηλέφωνο

kinito

 

Κινητό τηλέφωνο ονομάζετε το μέσο επικοινωνίας το οποίο δεν εξαρτάται από φυσική καλωδιακή σύνδεση παροχής τηλεφωνίας και ούτε από ασύρματη συσκευή ραδιοφωνικού σήματος χαμηλής συχνότητας. Τα κινητά τηλέφωνα έχουν τεχνολογία κυψελών και εκπέμπουν σε υψηλές συχνότητες . Για τη λήψη και την εκπομπή των σημάτων χρησιμοποιούμε ψηφιακή τεχνολογία με κωδικοποίηση.

Tα παιδιά αγοράζουν τα κινητά για να επικοινωνούν με τους γονείς έξω από το σχολείο .Τέλος με τα smartphones  τα παιδιά μπορεί να μπαίνουν σε παράνομες σελίδες στο ίντερνετ.

Επειδή χρησιμοποιούμε πολύ τα κινητά τηλέφωνα,  η ζωή μας δεν γίνετε χωρίς αυτά, αλλά και πιθανόν να μην μιλάνε μεταξύ τους . Έτσι, η επικοινωνία με τους γονείς μπορεί να περιοριστεί , ενώ το παιδί μπορεί να αρχίσει να αδιαφορεί για τα μαθήματά του. Επικίνδυνο είναι κιόλας να ασχολείται το παιδί με το κινητό όταν διασχίζει τον δρόμο. Η υπερβολική χρήση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το υψηλό κόστος στους λογαριασμούς. Για να το αποφύγουμε αυτό προτείνουμε καρτοκινητό .Επίσης,  πρέπει να αποφεύγουν οι γονείς να αγοράζουν ακριβά κινητά που μπορεί να γίνουν στόχος κλοπής.

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ

ΑΠΟ «ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΑ»

Σχολιάστε

Top