Δάση

ΔΑΣΗ

Δάση ονομάζουμε τις περιοχές που είναι πλούσιες σε δέντρα και φυτά. Οι περιοχές αυτές φιλοξενούν πολλά ζώα και επίσης εξασφαλίζουν την τροφή τους. Ακόμη, τα δάση είναι πολύ σημαντικά  λόγω της απορροφητικότητας  του χώματος. ΄Ετσι στην περίπτωση που γίνει κάποια μεγάλη καταιγίδα τα δάση θα απορροφήσουν αρκετό νερό με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι καταστροφές που θα προκαλούσε το νερό αν δεν απορροφιόταν από αυτά.

Δυστυχώς λόγω του οικονομικού οφέλους, κάποιοι άνθρωποι, οι υλοτόμοι, κόβουν τα δάση και απαγορεύουν στα ζώα που είχαν εγκατασταθεί εκεί να ζουν στις περιοχές αυτές. Ο λόγος για τον οποίο απαγορεύουν στα ζώα να ζουν εκεί είναι ότι μετά από λίγο καιρό και μετά από εργασία πολλών ωρών στη θέση του δάσους θα υπάρχει μια νέα πόλη. Κάθε χρόνο αφαιρούμε απ’ τη χώρα μας το 15%των δασών και απ’ αυτό αναδασώνουμε μόνο το 10%.

Στις 21 Μαρτίου είναι η <<Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας>>. Τα δάση καλύπτουν το 25% της Γης και αυτή η ημέρα μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον των ανθρώπων που ζουν πάνω στη Γη να μάθουν περισσότερα για τις λειτουργίες τους και τους λόγους που πρέπει να τα προστατεύουμε.

Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι καθημερινά καταστρέφουμε το υπέροχο περιβάλλον που ζούμε. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε γρήγορα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας σε λίγα χρόνια θα ζούμε απλά σε ένα τροποποιημένο περιβάλλον λόγω της καταστροφής που του προκαλούμε εμείς οι άνθρωποι.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΠΟ «ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΑ»

Σχολιάστε

Top