21 Μαρτίου: Ημέρα Συνδρόμου Down

World_Down_Syndrome_Day

Το Σύνδρομο Down περιγράφει μια ανωμαλία που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών τα οποία υπάρχουν από τη γέννησή τους στους φορείς αυτής της βλάβης.Περιλαμβάνει ανωμαλίες στη σωματική διάπλαση,τη νοητική ανάπτυξη και τη ψυχοσωματική εξέλιξη.

Αιτιολογία:Το Σύνδρομο Down είναι μια γενετική πάθηση που περιγράφεται ως χρωμοσωμική ανωμαλία.Δεν ξέρουμε τι ακριβώς προκαλεί αυτή την ανωμαλία,μπορεί να προέρχεται από τον πατέρα ή τη μητέρα.Εμφανίζεται σε όλες τις φυλές του κόσμου,στις κοινωνικές τάξεις και σε όλες τις χώρες.Μπορεί να συμβεί στον καθένα μας.

  Χαρακτηριστικά του Συνδρόμου Down: Χαλαρώτερους μύες και αρθρώσεις από τα άλλα μωρά. Χαμηλότερο βάρος από το μέσο βάρος γέννησης και κερδίζει βάρος με αργότερο ρυθμό από τα άλλα μωρά.Τα μωρά με Σύνδρομο Down έχουν συχνά μάτια που κλίνουν προς τα πάνω,τα βλέφαρά τους μπορεί να έχουν πρόσθετη πτυχή δέρματος,το πίσω μέρος του κεφαλιού τους να είναι πιο επίπεδο απ’ότι συνήθως.Τέλος , πολλά μωρά με Σύνδρομο Down έχουν πτυχή στη παλάμη του χεριού τους.

Δείτε κι ένα βίντεο ευαισθητοποίησης…

ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ANONYMOUS THE BEST»

Σχολιάστε

Top