Λικέρ πορτοκάλι

liker-portokali

Λικέρ πορτοκάλι

 

Υλικά:

  • 10 πορτοκάλια
  • 1 λίτρο βότκα (ή εναλλακτικά τσίπουρο)
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 600 γρ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα πορτοκάλια πολύ καλά και τα σκουπίζουμε. Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φέτες και κρατάμε χωριστά τις φλόυδες τους. Βάζουμε τις φλούδες σε ένα βάζο μαζί με την κανέλα. Καλύπτουμε με ζάχαρη περίπου μέχρι να μην φαίνονται οι φλούδες απο τα πορτοκάλια. Προσθέτουμε τη βότκα και γεμίζουμε το βάζο. Αφήνουμε 2 δάχτυλα κενό στο δοχείο.

Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε εξωτερικό χώρο για 40 ημέρες. Κάθε 4-5 μέρες ανακινούμε το βάζο. Μετά από 40 ημέρες στραγγίζουμε το περιεχόμενο του βάζου και με λίγο τούλι περνάμε το υγρό 2-3 φορές. Τέλος, αποθηκεύουμε το λικέρ σε ένα μπουκάλι.

 

(Πήρα τη συνταγή απο τη μητέρα μου, Δήμητρα Καραγκούνη)

Σχολιάστε

Top