Nηστίσιμη Σοκολατοπιτα

σοκολα

 

Υλικά

  • 1,5 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσης
  • 1,5 κούπες ζάχαρη
  • 6 κουταλιές  της  σούπας  κακάο
  • 1,5 κουταλάκι μαγειρικής σόδας
  • 1,5  κούπες χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1,5 κούπες ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 6 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένη κουβερτούρα

 

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα νερό
  • 1,5 κούπες   κακάο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1,5 κούπες κουβερτούρα τριμμένη

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°c  αντιστάσεις  πάνω κάτω, η σχάρα στην μέση του φούρνου.

Σε  ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι  με την ζάχαρη, το κακάο, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τη σόδα.

Σε ένα άλλο  μπολ  ανακατεύουμε το χυμό  πορτοκάλι με το ξύσμα, ταχίνι , το λάδι και την βανίλια.

-Προσθέτουμε τα υγρλά υλικά μας μέσα στο μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε.Λαδώνουμε την φόρμα και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο ,προσθέτουμε μέσα στο σκεύος το μείγμα της σοκολατόπιτας και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.

Λίγο πριν ψηθεί το κέικ ξεκινάμε το σιρόπι ,προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα  υλικά και ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά.

Χαμηλώνουμε την φωτιά σιγοβράζοντας για 5 λεπτά.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο το τρυπάμε παντού με οδοντογλυφίδα και περιχύνουμε με το σιρόπι.

Αφήνουμε την σοκολατόπιτα να κρυώσει τελείως πριν την κόψουμε.

 

Μαγδαληνή Μηλιά

Σχολιάστε

Top