Λικερ Φράουλα
Υλικά:
- 1 κουπάκι φράουλες ώριμες αλλά όχι λιωμένες
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- Τσίπουρο ή βότκα
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τυχόν χαλασμένα μέρη.
Τοποθετούμε τις φράουλες σε ένα βάζο του κιλού και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τσίπουρο ή βότκα μέχρι να σκεπαστούν οι φράουλες και κλείνουμε το βάζο.
Αφήνουμε το βάζο στον ήλιο για 40 μέρες ανακινώντας το κάθε 5-6 μέρες για να βοηθήσουμε τη ζάχαρη να λιώσει κατόπιν, σουρώνουμε το λικέρ μας και το βάζουμε στο μπουκάλι που θα αποθηκεύσουμε.
Βάσω Σκόνδρα!!!
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.