Βιβλιοπροτάσεις!

ΑΠΟ: kat_angel - Φεβ• 26•18

 

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου μας διάβασαν παιδικά βιβλία και μας προτείνουν !

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο οι μαθητές διάβασαν και επεξεργάστηκαν τέσσερα βιβλία της συγγραφέας κ. Μπαμπέτα Ιωάννας. Δύο από αυτά τους άρεσαν πολύ και γι’ αυτό σας τα προτείνουν ανεπιφύλακτα.

Είμαι σκέτο παιδί

Εκδόσεις Πατάκη

21

Το βιβλίο αναφέρεται σε ένα αγόρι 7 χρονών, το οποίο μπερδεύεται από τις φράσεις που χρησιμοποιούν οι μεγάλοι. Ο μπαμπάς του, παραδείγματος χάρη, του μιλάει σαν να είναι μεγάλος, ενώ η γιαγιά του του μιλάει σαν να είναι μωρό. Άραγε τι είναι; Μεγάλο ή μικρό παιδί;

Με αφορμή το παραπάνω βιβλίο, οι μαθητές έκαναν μία δραστηριότητα που τους άρεσε πολύ. Ζωγράφισαν σε χαρτί του μέτρου το περίγραμμα του σώματος μιας συμμαθήτριάς τους, το χρωμάτισαν και έγραψαν ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ και ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. Μετά από πολλή συζήτηση, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρέπει να αγαπούν τον εαυτό τους μιας και καθένας τους είναι μοναδικός και ξεχωριστός.

22

 

 

Ο βασιλιάς λύκος

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια μέρα μαζεύτηκαν πολλοί λύκοι και σκέφτηκαν να αναδείξουν ως βασιλιάς τους τον πιο κακό λύκο. Έτσι, οι λύκοι περιέγραφαν τα κατορθώματά τους. Ώσπου μια μέρα ένα λυκάκι τους έπεισε πως για βασιλιά τους χρειάζονται τον πιο ΚΑΛΟ λύκο, γιατί η ΚΑΛΟΣΥΝΗ πάντοτε κερδίζει.

23

Σχολιάστε

Top