ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

TINOS

Ένας καλός προορισμός για το καλοκαίρι είναι το νησί της Τήνου. Η Τήνος είναι ένα νησί στο Αιγαίο Πέλαγος που είναι σχετικά μεγάλο.

Για να πας στο νησί της Τήνου χρειάζεται καράβι. Το νησί έχει πολλούς τουρίστες, καλούς τουρίστες, πολλά αξιοθέατα, καλό φαγητό και πολλές εκκλησίες και μικρά και μεγάλα μοναστήρια.

μεγαλοχαρη

  Οι τουρίστες με το που φτάσουν στο νησί κατευθείαν πάνε να προσκυνήσουν στην Παναγία της Τήνου. Η Παναγία της Τήνου είναι μια μεγάλη  και πολύ όμορφη εκκλησία που την επισκέπτονται πολλοί άνθρωποι. Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία του νησιού.

Στην Τήνο επίσης θα βρεις το μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά. Αυτό το μουσείο ήταν το σπίτι του και τώρα είναι μουσείο. Εκεί θα βρεις πολλά αγάλματα, πολλά δικά του πράγματα και πολλά άλλα.

Ένα άλλο μέρος που πρέπει μα επισκεφτείς στο νησί είναι το χωριό Βώλαξ. Το Βώλαξ είναι ένα χωριό στο οποίο υπάρχουν πολλές μεγάλες και τεράστιες πέτρες όπου μοιάζουν με μετεωρίτες.

Ένα μοναστήρι που πρέπει να επισκεφτείς είναι το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας. Είναι ένα ωραίο μοναστήρι με μια πολύ ωραία εκκλησία και λίγο πιο πέρα έχει ελάφια. Έχει μια υπέροχη θέα που βλέπεις το Αιγαίο και τα κοντινά νησιά όπως η Δήλος, η Μύκονος και η Σύρος.

Για να ανέβεις στην Παναγία της Τήνου πρέπει να περάσεις από μια ανηφόρα που έχει πολλά και μικρά μαγαζάκια που πουλάνε κομποσκοίνια, μπουκαλάκια αγιασμού, εικόνες και πολλά άλλα.

Το νησί της Τήνου είναι πάρα πολύ όμορφο έχει πολλές και ωραίες παραλίες και πολλά χωριά.

 

Κωνσταντίνος Μίχος  ΣΤ΄1

Σχολιάστε

Top