ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΣ…

thumbnail

Έχω να σας ομολογήσω κάτι. Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη. Πολλές υποχρεώσεις, διάβασμα, δραστηριότητες, άγχη, απογοητεύσεις, στενοχώριες αλλά και στιγμές χαράς, αισιοδοξίας, επιμονής, υπομονής και προσμονής. Ο χειμώνας αποδείχθηκε δύσκολη εποχή, αφ’ ενός μεν το κρύο που μας ταλαιπώρησε μαζί με τις ιώσεις. Αφ’ ετέρου δε, το σχολείο με το διάβασμα, τα διαγωνίσματα και τις εργασίες, ένα συνεχόμενο άγχος για να τα προλάβεις όλα.

Και ξαφνικά, εμφανίζεται η άνοιξη, οι πρώτες ζέστες και το προμήνυμα του καλοκαιριού. Και τρομακτικά γρήγορα έρχεται και το εφταήμερο ταξίδι στην Ουαλία. Κι έτσι, όλα άλλαξαν, η αλλαγή του καιρού μεταμόρφωσε τη διάθεση και το ταξίδι άφησε μέσα μας αυτή τη γλυκιά προσμονή του καλοκαιριού με τις ανέμελες, ξεκούραστες μέρες.

Πλέον το καλοκαίρι που όλοι μας περιμέναμε έχει έρθει. Δεν ξέρουμε τι μας κρύβει και τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περιέχει πολλές εικόνες, πολλά χρώματα και αρώματα, πολλές αναμνήσεις και μοναδικές στιγμές για τον καθένα μας.

Καλοκαίρι σημαίνει ηρεμία, διασκέδαση και χαλάρωση. Για ‘μένα και για τα περισσότερα παιδιά είναι η πιο όμορφη, η πιο αισιόδοξη, η πιο λαμπερή εποχή του χρόνου. Την εποχή αυτή οι αλλαγές είναι γρήγορες, μεγαλώνει η μέρα, η νύχτα ζωντανεύει, η μουσική είναι πιο δυνατή. Τα ρούχα είναι λιγότερα και το χρώμα του δέρματός μας γίνεται πιο σκούρο. Κι όλα αυτά κάνουν αυτή την εποχή πιο μοναδική και μαγική!!!

Το καλοκαίρι ποτέ δεν είναι το ίδιο. Πάντα κάτι θα αλλάζει και όλα θα γίνονται μοναδικά. Νέες ιστορίες, νέες αναμνήσεις. Όλα αυτά τα ζεις μια φορά, δεν μπορείς να τα ζήσεις και δεύτερη. Ας μην ξεχνάμε τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι διακοπές αποτελούν από μόνες τους μια ιδιαίτερη ιστορία. Ελευθερία, θάλασσα, μπάνιο, μαύρισμα, άφθονο φαγητό και άφθονο παγωτό… χωνάκι!!! Και όσοι είναι τυχεροί και έχουν παππού και γιαγιά σε κάποιο χωριό τότε… είναι διπλά κερδισμένοι!!! Οι μελανιές στα γόνατα, οι λεκέδες στο πρόσωπο και στα ρούχα, το πλατύ χαμόγελο και τα αμέτρητα βράδια στην πλατεία του χωριού… ένδειξη πραγματικής ευτυχίας…

Ας το παραδεχτούμε λοιπόν όλοι μας, ότι γινόμαστε πιο όμορφοι αυτήν την εποχή. Μόνο και μόνο το ότι το καλοκαίρι έφτασε αρκεί για να χαμογελάσουμε με μάτια και με στόμα και με τα χέρια μας διάπλατα ανοιχτά ως τον ουρανό. Χέρια ψηλά λοιπόν κι όλα τα φτάνω έλα να πάμε τη ζωή μας πιο πάνω!!!

Το καλοκαιράκι μας ανανεώνει και μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ζωντανοί. Η εποχή αυτή μας βοηθά να έρθουμε πιο κοντά με τον εαυτό μας και να γεμίσουμε το άλμπουμ των αναμνήσεων μας με περιπέτειες και αξέχαστες στιγμές.

Ας βιαστούμε λοιπόν, γιατί το καλοκαίρι έρχεται και φεύγει με πολύ γρήγορους ρυθμούς!!!

Αντώνης Καλύβας ΣΤ’1

ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

 

Σχολιάστε

Top