Λαχταριστές Συνταγές

αρχείο λήψης (3)

από τον Κωνσταντίνο Λαμπρινό

Προφιτερολ      της   στιγμης

1306415773682

 Υλικά:

  • 6 αυγά φρέσκα κατά το δυνατόν και χωρισμένα
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 σοκολάτες κουβερτούρα
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Χωριστά, χτυπάμε τα ασπράδια με το 1/4 της αρχικής ζάχαρης σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το υπόλοιπο 1/4 ζάχαρης σε σαντιγί.
  • Ανακατεύουμε τους κρόκους με την λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε τη βανίλια, το κονιάκ και το ξύσμα. Προσθέτω σε αυτό το μείγμα τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ για να αφομοιωθεί. Αν θέλετε κρατάτε λίγη σαντιγί για το γαρνίρισμα
  • Αφού αφομοιωθεί η σαντιγί, προσθέτω τη μαρέγκα (όχι μίξερ) ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα από κάτω προς τα πάνω με προσοχή για να μην κόψει.
  • Βάζουμε το μίγμα σε μπωλάκια για τη μους και τοποθετούμε στο ψυγείο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν θέλετε προσθέστε λίγο Grand Marnier μαζί με το ξύσμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

greekcook.gr/syntages/profiterol_tis_stigmis

                        και μία ροδίτικη συνταγή …

 Ροδίτικα  ντολμαδάκια

DSC_0019

Υλικά :
Κιμάς μοσχαρίσιος & χοιρινός
Ρύζι
Κρεμμύδι τριμμένο
Ντομάτα τριμμένη
Άνηθο ψιλοκομμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κύβος ζωμό κρέατος
Ελαιόλαδο
κύμινο
αλάτι – πιπέρι
αμπελόφυλλα

Εκτέλεση :

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί , και τυλίγουμε στα αμπελόφυλλα αφού πρώτα τα έχουμε λίγο ζεματίσει . Στρώνουμε τα ντολμαδάκια σε κατσαρόλα στρώση - στρώση , προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψουμε και δύο δάχτυλα ακόμα. Λίγο ελαιόλαδο , μερικά κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερά , και λίγο αλάτι , όλα αυτά μέσα στο νερό . Σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για 25 με 30 λεπτά !

 

http://magires.blogspot.gr/

Σχολιάστε

Top