Με καλή διάθεση κι ενέργεια!

11119147_1124299367599357_8850307157097673966_n

Oι βιωματικές δράσεις ήταν ένα
από τα αγαπημένα μου μαθήματα φέτος!

Σκοπός των βιωματικών δράσεων είναι να καλλιεργούν το μαθητή ψυχικά, πνευματικά, αλλά και ηθικά! Μέσα από αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία, γνωρίζει κανείς τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα των συμμαθητών του,των φίλων του, ακόμα και του ίδιου του εαυτού! Πιστεύω πως είναι ένα πολύ σημαντικό μάθημα, αφού οδηγεί στη σωστή διάπλαση της προσωπικότητας των μαθητών. Επίσης, είναι μια ευχάριστη εμπειρία για το παιδί, καθώς το ξεκουράζει για λίγο από το δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα!

Από τις βιωματικές δράσεις έχω να θυμάμαι πολλά!

Για μένα προσωπικά,  η καλύτερη στιγμή, ήταν όταν οι συμμαθητές μας, μαζί με την καθηγήτριά μας, μας έκαναν (σε εμένα και την αδελφή μου) μια έκπληξη με αφορμή τα γενέθλιά μας!

Δηλαδή μας έδεσαν τα μάτια με ένα μαντίλι, κατά την διάρκεια μίας ’’δραστηριότητας’..Εμείς νομίζαμε πως συμμετείχαμε πράγματι σε μια δραστηριότητα, αυτοί  όμως είχαν άλλα σχεδιάσει!!!!

Άρχισαν λοιπόν να μας κάνουν κάποιες ερωτήσεις, σχετικά με το πώς νιώθουμε όταν δεν αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον γύρω μας! Αφού ανταποκριθήκαμε στα ερωτήματά τους, στη συνέχεια μας είπαν να αφαιρέσουμε τα μαντήλια! Τότε αντικρίσαμε μια τούρτα, στην οποία ήταν ζωγραφισμένη μια μπάλα του βόλεϊ για εμένα, αλλά και μια ζώνη του taekwondo για την αδελφή μου! Αργότερα, κόψαμε τη τούρτα και την απολαύσαμε όλοι μαζί! Ίσως από εκείνη τη στιγμή αγάπησα αυτό το μάθημα περισσότερο!!!

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Δεν χρειάζεται κάποιος να κατέχει γνώσεις γι’αυτό το μάθημα, παρά μόνο ….
καλή διάθεση & ενέργεια!

 

Ελπίζω οι βιωματικές δράσεις να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια!

 

Μάρω Ζ. (Α1)

 

Σχολιάστε

Top