Με τα μάτια του μικρού πρίγκιπα !

index

Στο μάθημα των Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, διαβάσαμε και αναλύσαμε  το κείμενο ‘‘Ο μικρός πρίγκιπας και η αλεπού’’.  Στην ιστορία του μικρού πρίγκιπα,  ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του -που έχει πάθει βλάβη- στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί (το Μικρό Πρίγκιπα), γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά από τον καινούργιο του φίλο. Ο καινούργιος του φίλος σιγά-σιγά τού διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι αλλά και κάποιοι (ελάχιστοι) περισσότερο «ανθρώπινοι». Δεν ξεχνάει ποτέ και με τίποτα τις ερωτήσεις που έχει υποβάλει, ενώ ο ίδιος, αντίθετα, δεν συνηθίζει ν” απαντάει στις ερωτήσεις των άλλων.

    Μια από τις επισκέψεις του ήταν στη γη. Στη γη γνώρισε την αλεπού. Έγιναν φίλοι, την ημέρωσε και εκείνη του αποκάλυψε ένα μυστικό: ότι μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια .

agapoerotas

Όταν το διάβασα στην αρχή δεν είχα καταλάβει τι είπε η αλεπού στον μικρό πρίγκιπα. Όταν το κατάλαβα, μου έκανε μεγάλη εντύπωση..

Τα μάτια βλέπουν την επιφάνεια. Η καρδιά αντιλαμβάνεται, ‘βλέπει’ την ουσία των πραγμάτων.
Με τα μάτια βλέπουμε μόνο την εξωτερική εμφάνιση…

Πόσο  σημαντική είναι πράγματι αυτή η φράση της αλεπούς και πόσο μεγάλη εντύπωση μου έκανε..!Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΕΠΟΥ 2

Κ.Μ. (Β2)

Σχολιάστε

Top