Hyvää uutta vuotta 2017! Καλή Χρονιά 2017!

content_finland_christmas

Τα έθιμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ποικίλουν στη χώρα μας. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη δική μας χώρα, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου. Τα έθιμα και οι παραδόσεις στη Φινλανδία είναι ξεχωριστά και αξίζει να αναφερθούν. 

Χριστούγεννα:

           Η αναμονή για τα Χριστούγεννα είναι μεγάλη στη Φινλανδία κι έτσι τα παιδιά παίρνουν ένα ημερολόγιο με εικοσιτέσσερα  παράθυρα την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου. Κάθε μέρα ανοίγουν από ένα παράθυρο μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Κάθε παράθυρο κρύβει μια εικόνα που σχετίζεται με τα Χριστούγεννα, ώστε να θυμίζει στα παιδιά τον ερχομό τους.

2011 Chocolate Advent Calendar

            Η σημαντικότερη μέρα για τους Φιλανδούς την περίοδο των Χριστουγέννων είναι η εικοστή τέταρτη μέρα του Δεκεμβρίου, όπου οι εορτασμοί ξεκινούν από το μεσημέρι. Σύμφωνα με την παράδοση, η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη των νεκρών. Μάλιστα, μια επίσκεψη στο νεκροταφείο την παραμονή των Χριστουγέννων αποτελεί πατροπαράδοτο έθιμο. Την νύχτα εκείνης της ημέρας τα νεκροταφεία γεμίζουν φως, λόγω των εντυπωσιακών κεριών που τοποθετούνται εκεί.

2551-cemetery3_b-jpg

2551-cemetery1-jpg

Πρωτοχρονιά:

             Υπάρχει μια πολύχρονη παράδοση στη Φινλανδία η οποία σχετίζεται με προβλέψεις για το νέο έτος, ρίχνοντας λιωμένο κασσίτερο σε ένα δοχείο με νερό. Δηλαδή, οι Φιλανδοί ρίχνουν λιωμένο κασσίτερο σ” ένα δοχείο με νερό και όταν το μέταλλο σκληρύνει, ερμηνεύουν το σχήμα που παίρνει. Λόγου χάρη, αν σχηματιστεί μια καρδιά ή ένα δαχτυλίδι, υποδηλώνει γάμο για το νέο έτος και αν σχηματιστεί ένα πλοίο, σημαίνει πολλά ταξίδια.

tin-divination-ladle

 Στη Φιλανδία , εξάλλου, και συγκεκριμένα στο Ροβανιέμι της Λαπωνίας βρίσκεται το διάσημο Χωριό του Αϊ Βασίλη , το οποίο επισκέπτονται εκατοντάδες άνθρωποι από όλον τον κόσμο την περίοδο των Χριστουγέννων !!!!!!!!!

indeximages3

 

 

 

 

X.Λ. ( β2)

Πηγές Πληροφόρησης:

➢    http://www.dinfo.gr/%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%AD%CE%B8%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA/

➢    http://www.polispost.com/%CE%AD%CE%B8%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CF%89%CE%BD/

➢    http://astrosnews.gr/?p=176998

 

Σχολιάστε

Top