4.1 miles

pop

    Η Δάφνη Ματζιαράκη, απόφοιτος του πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνιας στην Αμερική, είναι υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους με την ταινία της «4.1 miles«. Η ίδια είχε εργαστεί στο παρελθόν σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ως αρθρογράφος σε εφημερίδες και κάπως έτσι  ξεκίνησε την δημοσιογραφική της διαδρομή. Όταν κάποια στιγμή μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο ασχολήθηκε ως ανταποκρίτρια της εκεί επικαιρότητας, πάντα όμως το ενδιαφέρον της στρεφότανε σε ζητήματα που αφορούν σε ανθρώπινα δικαιώματα και ανθρώπινες πτυχές της καθημερινότητας.

  Η ταινία της «4.1 miles» καταγράφει τις επιχειρήσεις των Λιμενικών αρχών της Λέσβου και του κυβερνήτη Κυριάκου Παπαδόπουλου, να σώσουν τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στις ακτές του ελληνικού νησιού από τα τουρκικά παράλια .Επί τρεις εβδομάδες η Δάφνη Ματζιαράκη παρακολουθούσε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να μάχεται για τις ζωές αυτών των απελπισμένων ανθρώπων. Η ταινία έχει κερδίσει αρκετά βραβεία ανάμεσα στα οποία είναι το φοιτητικό βραβείο Όσκαρ και το βραβείο της πλατφόρμας Vimeo για το καλύτερο ντοκιμαντέρ της χρονιάς.

Σε μια εποχή που όλα είναι υπο αμφισβήτηση και το μόνο που μπορεί να μας δώσει ελπίδα για ένα πιο ανθρώπινο, ειρηνικό μέλλον είναι οι ανθρώπινες αξίες όπως ο αλτρουισμός, ο εθελοντισμός, η προσφορά και η αγάπη έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη από θετικά παραδείγματα. Αξίζει κανείς να το παρακολουθήσει και να νιώσει λιγάκι παραπάνω άνθρωπος και ίσως λιγότερο ρατσιστής.

https://www.youtube.com/watch?v=bPeCn82oIf

 

Συντάκτες:Καραγκιοζίδου Άννα-Μαρία

Ηλιάδης Μιχάλης

Ζαχαρόπουλος Βασίλης

 

Σχολιάστε

Top