Κυνηγώντας το όνειρο

kiki_profile2

 Όταν έχεις ένα στόχο, πρέπει να κάνεις τα πάντα για να το πετύχεις.

Τότε μόνο όλο το σύμπαν θα συνομωτήσει για να τα καταφέρεις.

Πολλοί συνάνθρωποι μας, έχοντας εμπνευστεί από σοφά λόγια σαν αυτά, κατάφεραν να επιτύχουν τα πιο τρελά τους όνειρα. Η Κική Τσακαλδήμη, αποτελεί παράδειγμα και είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Γεννημένη στην Αλεξανδρούπολη και ζώντας μια φυσιολογική ζωή, κανείς δεν περίμενε πώς θα φτάσει κάποτε στη ψηλότερη κορυφή του κόσμου ακόμα και η ίδια. Χωρίς να έχει τις απαιτούμενες δεξιότητες και την παραμικρή εμπειρία στην ορειβασία, στα 35 της χρόνια αποφάσισε να αφήσει την ρουτίνα και να προσπαθήσει να κατορθώσει το ακατόρθωτο: να φτάσει στη κορυφή του Έβερεστ.«Είναι κάτι που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, όταν αποφάσισα ότι θέλω να αλλάξω τη ζωή μου και να κάνω κάτι μεγάλο, να προκαλέσω τον εαυτό μου, να σταματήσω να φοβάμαι» αναφέρει.

Όμως για να φτάσει σε αυτό το σημείο, πέρασε πολλές δοκιμασίες και προσπάθησε να προσαρμόσει τον εαυτό της σε δύσκολες συνθήκες. Έμεινε έναν μήνα απομονωμένη στις Άνδεις και στη συνέχεια πήγε στη Νορβηγία προκειμένου να εξοικειωθεί στις χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης, ένα τέτοιο μεγάλο κατόρθωμα χρειάζεται δύναμη ψυχής. Τέτοια κατορθώματα θέλουν “κότσια”, να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και τα όρια σου.

Η Κική Τσακαλδήμη αποτελεί για εμας τους νέους role model, super idol ή όπως αλλιώς το πει κανείς. Μας υπενθυμίζει πώς ακόμα και τα πιο άπιαστα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αρκεί να το πιστέψουμε!

Το επίσημο site της Κικής Τσακαλδήμη:

http://higherthaneverest.org/index.php/gr/aboutme-gr/kiki-tsakaldimi-gr

Μ.  & Μ.

 

Σχολιάστε

Top