Υπάρχει πρόβλημα;

large

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για τους νέους στην Δυτική Θεσσαλονίκη; Εμάς μας προβλημάτησε ιδιαίτερα. Έχοντας αυτό το ερώτημα στο μυαλό μας σκεφτήκαμε να κάνουμε μια έρευνα μεταξύ των συμμαθητών μας και να θέσουμε τα δικά μας ερωτήματα και τις απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα.

        Μέσω της έρευνας που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε ότι οι έφηβοι της περιοχής μας θεωρούν πως στις μέρες μας το σημαντικότερο πρόβλημα στην Δυτική Θεσσαλονίκη είναι οι μετακινήσεις. Ακολουθεί η καθαριότητα, ωστόσο δεν αποτελεί σοβαρό ζήτημα η έλλειψη πρασίνου. Η πλειοψηφία των  απαντήσεων στα ερωτήματα που τέθηκαν οφείλονται στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων των μέσων μαζικής μεταφοράς της πόλης μας, που αν και αποσκοπούσαν στην ικανοποίηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων στην Θεσσαλονίκη.

Αναγνωρίζουν ως σοβαρή δυσκολία την καθημερινή μετακίνηση μαθητών στο σχολείο τους με λεωφορείο καθώς συχνά αναγκάζονται να μετακινούνται με κάποιο άλλο μέσο και αν δεν έχουν αυτήν την επιλογή τότε η πρόσβαση τους στο σχολικό περιβάλλον είναι δύσκολη. Επίσης, επισημαίνουν πως ακόμα και οι ενήλικες δυσκολεύονται να μετακινηθούν, για να πάνε στην δουλειά τους ή ακόμα και  στις προγραμματισμένες συναντήσεις τους.  Συμβαίνει πολλές φορές να χρειαστεί μετακίνηση προς την άλλη πλευρά της πόλη και η μόνη λύση να είναι τα αστικά λεωφορεία καθώς άλλη εναλλακτική δε υπάρχει.

Για την επίλυση αυτού του ζητήματος οι έφηβοι από μόνοι τους υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι.  Δεν θεωρούν πως είναι η αρμοδιότητά τους η πρόταση λύσεων για την επίλυση του συγκοινωνιακού προβλήματος της πόλης. Έχουν προτείνει κάποιες λύσεις, όπως είναι η συχνότητα των δρομολογίων των αστικών λεοφωρείων ή η δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ως μια λύση πιο φιλική προς το περιβάλλον που αποτελεί αίτημα σχεδόν όλων όσων χρησιμοποιούν  λιγότερο το αυτοκίνητό τους και περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης.

Και επειδή αγαπάμε δυτικά παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ένα στοιχείο που κάνει την περιοχή μας να ξεχωρίζει είναι η πλατεία του Ευόσμου. Έχει ενδιαφέροντα μέρη στα οποία οι νέοι συχνάζουν καθώς κάθε νέος χρειάζεται στέκια για μια έξοδο με την παρέα του ή και με την οικογένεια του.

Αγαπάμε Θεσσαλονίκη, πάμε Δυτικά!

Μ….

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top