Ο ακρογωνιαίος λίθος της ευημερίας!

managing-nonprofit-volunteers

Μια ανιδιοτελής δραστηριότητα που αποσκοπεί στη πρόοδο και την ευδαιμονία του συνανθρώπου, της κοινότητας και της κοινωνίας ευρύτερα, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί, ως εθελοντική. Αρχικά αξίζει να αναφερθεί ότι ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και εξαιρετικός τρόπος σκέψης. Η συγκεκριμένη λοιπόν, δραστηριότητα, διαθέτει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα οποία διακρίνονται για τον αλτρουιστικό τους χαρακτήρα.

Οι εθελοντές ενδιαφέρονται για το κοινό καλό και στοχεύουν, μέσω των πάμπολλων ενεργειών τους, στη πρόοδο του βιοτικού επιπέδου, κατά βάση, αλλά και του κοινωνικού ευρύτερα. Ο εθελοντισμός, για τους συμμετέχοντες σε αυτόν, αποτελεί στόχο ζωής και πηγή πλήρωσης και ολοκλήρωσης. Επιπρόσθετα, αυτό που χρήζει  ιδιαίτερης προσοχής, είναι το γεγονός της καθολικότητας που διαθέτει. Δεν αποτελεί αυτονόητο καθολικό φαινόμενο, διότι η εθελοντική ιδέα δεν είναι διαδεδομένη στον επιθυμητό βαθμό, έτσι ώστε να εντυπωθεί , στη σκέψη των ατόμων και να γίνει τρόπος ζωής και συνήθεια ταυτοχρόνως.

Ολοκληρώνοντας, οφείλει κανείς να επισημάνει και να αποδεχτεί το γεγονός ότι ο εθελοντισμός είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι αναπόσπαστο στοιχείο της συνείδησης των ατόμων και επομένως της κοινωνίας. Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη και κοινώς αποδεκτή. Όσον αφορά τώρα την περιορισμένη διάδοση της εθελοντικής ιδέας, αρμόζει για αυτό το γεγονός να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα από τους αρμόδιους φορείς. 

http://kerdizo-xrono.blogspot.gr/2012/12/ethelontismosthessaloniki.html

ethelontismos

 

Πράξεις θαυμασμού

 

Ο εθελοντισμός μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, συνεισφέρουμε στην σωστή οικοδόμηση της κοινωνίας μας. Γι” αυτό το λόγο ήρθαν να μας ενημερώσουν στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου  κάποιοι ειδικοί από το κέντρο πληροφόρησης νέων Ευόσμου όπου ασχολούνται με το θέμα του εθελοντισμού. Κατά τη γνώμη και την εμπειρία εθελοντών που μας μίλησαν θα μπορούσε ο καθένας μας να προσφέρει στη κοινωνία. Δεν πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα να κινητοποιηθούμε?… 

 

Σχολιάστε

Top