ERASMUS+…Η δική μας εμπειρία

IMG_20180206_092818

     Ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα έφτασε στο τέλος του…ανάμεικτα τα συναισθήματα . Παίρνοντας μέρος σε ένα τέτοιο πρόγραμμα συνειδητοποιείς την αξία του να κάνεις νέες γνωριμίες και ειδικά με άτομα από άλλες χώρες και διαφορετική κουλτούρα. Δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αλλά για το ERASMUS+ με τον τίτλο “Geocaching, Minds on the move”  στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας και πρόσφατα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην πόλη μας η εβδομάδα φιλοξενίας.

                Στην αρχή, όπως ήταν αναμενόμενο υπήρχε αρκετή αμηχανία μεταξύ μας καθώς ήταν η πρώτη φορά που ήρθαμε σε επαφή με συνομηλίκους μας από 6 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Όμως, με την πάροδο του χρόνου αναπτύξαμε μια ξεχωριστή σχέση. Όπως δήλωσαν και πολλοί από τους υπόλοιπους μαθητές που συμμετείχαν:

“Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Αν μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω για να την ξαναζήσουμε θα το κάναμε. Θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά μας”.

                Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν πολλές δράσεις και μετακινήσεις μαθητών με παιδαγωγικό χαρακτήρα. Πήγαμε για Geocaching, το οποίο αποτελούσε το κεντρικό θέμα του προγράμματος αναζητώντας κρύπτες που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης μέσα από τις οποίες μάθαμε πολλές πληροφορίες για την πολυπολιτισμική ιστορία της πόλης μας και για θέματα που αφορούν την Φυσική, την Βιολογία, το Περιβάλλον. Βοηθήσαμε επίσης τους φίλους μας από το εξωτερικό στο να νιώσουν φιλόξενα εδώ και να γνωρίσουν την πόλη μέσα από την δική μας καθημερινότητα. Λίγο πριν την λήξη της εβδομάδας φιλοξενίας, πετάξαμε όλοι μαζί συμβολικά χαρταετό και διασκεδάσαμε σε ένα ξέφρενο αποχαιρετιστήριο πάρτι. Ήταν η πιο δυνατή στιγμή που θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη, γεμάτη συγκίνηση και αναπολώντας όσα είχαμε ζήσει μέσα στην εβδομάδα. Μακάρι να δίνεται συχνά η ευκαιρία μέσω του σχολείου να διοργανώνονται αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα ανταλλαγής μαθητών με την συμμετοχή ακόμη περισσότερων  νέων.

Πρόκειται για ξεχωριστές φιλίες και εμπειρίες που σίγουρα για τον καθένα είναι ένα διαφορετικό μάθημα, ένα μάθημα ζωής.

 

ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΙΩΓΑΣ

 

Σχολιάστε

Top