Ο ορισμός του SAF

αρχείο λήψης (1)

 

Street Art Festival Thessaloniki

Το SAF είναι ένα διεθνές φεστιβάλ μουσικής, τεχνών και καλλιτεχνικής κουλτούρας.
Κάθε Ιούνιο, τα τελευταία 4 χρόνια, περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μεγαλύτερη συνάντηση καλλιτεχνών στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

To SAF πραγματοποιείται σε συν διοργάνωση με το Διεθνή Εκθεσιακό Φορέα Θεσσαλονίκης – ΔΕΘ – Helexpo, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συναυλίες, live graffiti action, live dance shows, special dance shows, skate-BMX Contest Shows, εικαστικές παρεμβάσεις, σεμινάρια κ.α συνιστούν το SAF, μία από τις μεγαλύτερες συναντήσεις καλλιτεχνών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Ακόμα , 50 διεθνείς και Έλληνες street & graffiti artists συμμετέχουν στο πλαίσιο του SAF στο Graffiti Wall of Fame. Το SAF έως τώρα στις προηγούμενες διοργανώσεις του έχει υποδεχτεί περισσότερους από 200 Street Artists, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο μια διαφορετική παραγωγή.

Όσο αναφορά το καλλιτεχνικό υπόβαθρο

Ειναι μία ομάδα από νέους σε ηλικία καλλιτέχνες, μουσικούς, σχεδιαστές, ζωγράφους, δημιουργούς. Η βασική ιδέα τους είναι να φέρουνε κοντά τους νέους ανθρώπους, τους δημιουργικούς ανθρώπους της πόλης μας και όχι μόνο. Να τους δώσουνε την ευκαιρία και το βήμα να εκφραστούν.

Μεσα από το Street Art Festival οι καλλιτέχνες μπορούν  να επικοινωνήσουν την τέχνη τους με το ευρύ κοινό με τον τρόπο που ξέρουν οι ίδιοι καλύτερα. Η μουσική, η τέχνη και η δημιουργία είναι αυτό που τους ενώνει, αυτό που τους κινητοποιεί, αυτό που τους δίνει δύναμη. Η συνεργατικότητα, η συνδημιουργία, η καινοτομία. μεγαλύτερη συνάντηση ανθρώπων με όνειρα και δημιουργικότητα στα Βαλκάνια.

Image result for street art festival

Πηγή: http://streetartfestivalthessaloniki.com/

Πηγή: http://voria.gr/article/pano-apo-400-ellines-ke-xeni-kallitechnes-sto-5o-street-art-festival

Σχολιάστε

Top