Ιδρυμα Fullbright

fbspec-1140x530-1140x530

To 2017 δοθηκαν περισσοτερες από 50 υποτροφιες γεγονος αξιεπαινο για τα Ελληνικα δεδομενα.

Το Fulbright είναι το κορυφαίο ίδρυμα εκπαιδευτικών ανταλλαγών παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1946 στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον γερουσιαστή του Arkansas J. William Fulbright. Το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα προσφέρει υποτροφίες σε Έλληνες και Αμερικανούς πολίτες –φοιτητές, επιστήμονες-ερευνητές, εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες– προκειμένου να σπουδάσουν, να διδάξουν, να δώσουν διαλέξεις ή να διεξαγάγουν έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα αντιστοίχως.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Fulbright, το μόνο κέντρο στην Ελλάδα εγκεκριμένο από το EducationUSA, προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες και αμερόληπτη εξειδικευμένη πληροφόρηση σε ό,τι αφορά τις σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι επισκέπτες του Κέντρου μπορούν να πληροφορηθούν για όλες τις πτυχές της φοίτησης σε αμερικανικό πανεπιστήμιο: τα αντικείμενα σπουδών, τα είδη των προγραμμάτων και τις διαδικασίες εγγραφής.

Παραλληλα το ιδρυμα αυτό δεν προσφερει μονο υποτροφιες αλλα μεσα από αυτό μπορουν μαθητες να ταξιδεψουν σε ολο τον κοσμο.

Δημήτρης Παυλόπουλος.

Χριστόδουλος Τσινεκίδης.     

 

Σχολιάστε

Top