Δίαιτα: Η μάστιγα των παιδιών

images (1)

 Η δίαιτα είναι η μία μέθοδος απώλειας περιττών κιλών .Έτσι, έχει πολύ μεγάλη απήχηση στους ανθρώπους. Παρ’όλο που ακούγεται ως μια λαμπρή ιδέα, πολλές φορές ελλοχεύει κινδύνους, ειδικά στην παιδική ηλικία. Η ανάγκη των περισσότερων παιδιών να προβούν σε αυτή, προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι υφίστανται καθημερινά bullying από συνομηλίκους τους.

      Όπως αναφέρει η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Αγγελική Αλεξιάδου στο προσωπικό της blog στο internet : ‘’ Σημαντικότερο από όλα που θα βοηθήσει το παιδί να αντισταθεί στο bullying  είναι να του παρέχεις στο σπίτι ένα περιβάλλον ασφάλειας και στοργής, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση του, βοηθώντας τον να κάνει περισσότερους φίλους, και αυξάνοντας του τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του.  Αν το παιδί αντιμετωπίζει πρόβλημα με το σωματικό του βάρος καλό είναι να το δει ένας ειδικός, όπως ένας διαιτολόγος, που μαζί θα λύσουν τις λανθασμένες διατροφικές του συνήθειες και θα βελτιώσουν το σωματικό του βάρος.’’

     Καθώς δέχονται προσβλητικά σχόλια από συμμαθητές τους, η ψυχολογία τους πέφτει. Αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην διατροφή τους και επομένως και στην υγεία τους. Μία κοινή συνέπεια είναι η νευρική ανορεξία, δηλαδή δεν τρώνε σχεδόν τίποτα διότι θεωρούν τους εαυτούς τους υπέρβαρους, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι, ωστόσο οδηγούνται εκεί έτσι ώστε να μην ζουν στο περιθώριο.

    Πολλοί πιστεύουν ότι η δίαιτα τους βοηθά στο να έχουν μια ολοκληρωμένη και καλή εικόνα προς τα έξω. Δεν ξέρουν όμως πως διαφέρει από την ισορροπημένη διατροφή που θα έπρεπε να ακολουθούν τα παιδιά, προκειμένου να έχουν εμφανή αποτελέσματα.

    Τα παιδιά έχουν ανάγκη από υδατάνθρακες, πρωτε’ί’νες και τα συναφή,αφού βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης. Συνεπώς, εφόσον μια μεγάλη ομάδα γονέων δεν παίρνει συμβουλές από ειδικούς για την δίαιτα των παιδιών τους, δεν προσλαμβάνουν τα απαραίτητα για τον οργανισμό τους θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα τρόφιμα.

     Γίνεται προφανές ότι προκειμένου να αδυνατίσουν τα παιδιά θα πρέπει να ακολουθήσουν μία ισορροπημένη διατροφή, η οποία θα τους παρέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά και έχοντας εμφανή αποτελέσματα. Στην τελική δεν θα δέχονται προσβλητικά σχόλια απο τους συνομηλίκους τους και παράλληλα δεν θα αποτελέσουν θύματα των κινδύνων που εγκυμονεί η δίαιτα.

ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΙΩΓΑΣ.

 

Σχολιάστε

Top