Για τους Queen και τον Freddie

Τετραμελές συγκρότημα από την Βρετανία εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του 70. Μουσικά ήταν κυρίως επηρεασμένα από το Hard Rock, progressive rock αλλά και από Heavy metal.Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η μελωδική φωνή του Freddie Mercury. Κυρίαρχο μέλος και ίσως με αρχηγική παρουσία ο Brian May, (ο κιθαρίστας) φάνηκε μετά το θάνατο του Mercury.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Χρονολογία δημιουργίας, το 1970 – 71, πρώτο επίσημο ντεμπούτο άλμπουμ το 1973, τίτλος, «Queen». Το είδος μουσικής που κυριαρχούσε στους δίσκους τους ήταν κυρίως επηρεασμένα από το Hard Rock, progressive rock αλλά και από Heavy metal. Βέβαια με τον καιρό έγιναν πιο θα λέγαμε πιο Radio friendly (ραδιοφωνικοί) για να μπορούν να τους ακούσει μεγαλύτερος αριθμός μουσικόφιλων.

Το 1977, δύο, ύμνοι τραγούδια, το «We Will Rock You» & «We Are The Champions» θεμελίωσαν το συγκρότημα στο χώρο ως ένα από δημοφιλέστερα. Η Δεκαετία του 80 το συγκρότημα χαρακτηρίστηκε ως μια από τις μεγαλύτερες rock μπάντες φτάνοντας στην ακμή τους.

Συναυλίες παντού, Αμερική, Καναδά, Ιαπωνία και φυσικά στο Λονδίνο, τα γήπεδα γεμάτα από κόσμο που αγαπούσαν τα έργα του συγκροτήματος των Queen. Εδώ να πούμε πως οι εμφανίσεις τους ήταν εντυπωσιακές όπου η συμμετοχή του κόσμου αλλά και η σκηνική και φωνητική παρουσία του Mercury. Χιλιάδες κόσμος παραληρούσε σε κάθε στίχο ερμηνεία συμμετέχοντας με τρόπο όπου έκλεβε την παράσταση. Ενώ τα άλμπουμ τους γινόταν ανάρπαστα σε όλο τον κόσμο.

 

Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο Freddie Mercury ανακοινώνει ότι πάσχει από το aids επιβιώνοντας όλες τις πληροφορίες που ποτέ δεν παραδέχονταν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Την επόμενη μέρα της ανακοίνωσης ο Freddie Mercury φεύγει από τη ζωή από βρογχοπνευμονία αποτέλεσμα της ασθένειας του Aids. Εδώ να σημειώσουμε πως από τα τέλη της δεκαετίας του 80΄που μάλλον όλα τα μέλη γνώριζαν, μέχρι το θάνατο του αλλά και μετά, έβαλαν στην άκρη όλα όσα τους χώριζαν και συνέχισαν μαζί να δημιουργούν άλμπουμ και να εμφανίζονται σε συναυλίες.

Λίγα λόγια για τον Freddie Mercury. Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1946 και πέθανε στις 24 Νοεμβρίου 1991, θεωρείται ένα από τους κορυφαίους τραγουδιστές παγκοσμίως, το πραγματικό του όνομα είναι, Farrokh Bulsara. O Freddie Mercury πέρα από τραγουδιστής ήταν πιανίστας, συνθέτης και στιχουργός.

ο Freddie Mercury σε μια από τις εμβληματικές παρουσιάσεις του πάνω στην σκηνή.

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο είναι η επικείμενη ταινία, Bohemian Rhapsody, του Bryan Singer, με τον Rami Malek (Mr. Robot) στον ρόλο, ίσως, της ζωής του η οποία θα διαδραματίζει την βιογραφία του Freddie Mercury η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2018

ο Rami Malek υποδυόμενος τον Freddi Mercury

 

Το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια του συγκροτήματος των Queen το οποίο στιγμάτισε την παγκόσμια μουσική σκηνή.Αυτό λοιπόν το κορυφαίο κομμάτι επιχείρησε να δραματοποιήσει η ομάδα Corridor, φτιάχνοντας στην ουσία μια ταινία μικρού μήκους, μετατρέποντας τους στίχους σε διαλόγους μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Σύμφωνα από έγκυρες πηγές ο Rami Malek ανέφερε το εξής:«Όταν έχεις τη δυνατότητα να ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις ένα διαφορετικό άτομο να σε κοιτάζει από τον καθρέφτη, είναι μια στιγμή μεγάλης επιβεβαίωσης» Επίσης ο σκηνοθέτης της ταινίας  προσθέτει ότι:«Δεν θα είναι μόνο η σκοτεινή ιστορία του Freddie, αλλά θα τιμήσουμε και αυτό. Θα έχει να κάνει με τη συνεργασία. Θα είναι μια γιορτή»

Για το τέλος σας παρουσιάζουμε μια λίστα τραγουδιών τα οποία σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να τα ακούσετε:

  • We are the champions (1977)

  • We will rock you (1997)

  • Bohemian Rhapsody (1995)

  • I want to break free (1984)

  • Another one bites the dust (1980)

  • Don’t stop me now (1978)

  • Killer queen (1974)

  • The show must go on (1991)

                      Πηγές:

  • Δημήτρης Χατζηβρέττας

  • Θέλξη Πουρή

  • Ευαγγελία Τσιργιώτη

Σχολιάστε

Top