Ένα νέο είδος προς εξαφάνιση… καλαμάκια

1f060206cab0a49c5a8b2ab314ad4b14

Το πλαστικό έχει επιφέρει πολλαπλούς κινδύνους σε ολόκληρο το οικοσύστημα της μητέρας Γης. Η ρύπανση των θαλασσών καθώς και ο θάνατος των θαλάσσιων πλασμάτων λόγω αυτής αποτελούν τρανταχτές αποδείξεις. Για αυτόν το λόγο έχουν γίνει μεταρρυθμιστικά σχέδια μερικά από τα οποία έχουν επιτύχει και τείνουν να υιοθετηθούν από χώρες όλου του κόσμου. Η πλήρη  κατάργηση της πλαστικής σακούλας είναι μια από αυτές τις επικείμενες αλλαγές η οποία έχει ξεκινήσει ήδη να υφίστανται και στην Ελλάδα.

    Οι προσπάθειες δεν έχουν σταματήσει όμως μέχρι εκεί , αφού  οι κυβερνήσεις έχουν προχωρήσει και σε μια ακόμη προσδοκώμενη μεταρρύθμιση αυτή που προωθεί  την παύση της παραγωγής και της χρήσης των πλαστικών καλαμακίων . Αυτή η σκέψη προτάθηκε για πρώτη φορά από την Βρετανική Κυβέρνηση .

     Ποιος όμως  θα ήθελε όταν ξυπνάει να  πίνει τον καφέ/ freddo του χωρίς  πλαστικό καλαμάκι;

Είμαστε σίγουροι ότι αυτή τους η απόφαση θα ωθήσει τους Έλληνες κυρίως ,  σε ποικίλες αντιδράσεις καθώς η νοοτροπία τους δεν τους επιτρέπει να αποχωριστούν το συγκεκριμένο αντικείμενο. Η αγάπη των περισσότερων ανθρώπων της χώρας μας για τον καφέ  δεν τους αφήνει να δουν παραπέρα και να καταλάβουν τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στο μέλλον.

     Υπάρχουν όμως και αρκετά αρνητικά σε αυτήν την μεταρρύθμιση .  Για παράδειγμα, στον τομέα της οικονομίας και εφόσον υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος εργοστασίων και κατά επέκταση  θέσεις εργασίας οι οποίες με την πάροδο του χρόνου και τελικά την οριστικοποίηση αυτής της απόφασης θα κλείσουν και εκατοντάδες άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους.

    Δεν είμαστε ειδικοί για να κρίνουμε αν  η συγκεκριμένη απόφαση για την κατάργηση των καλαμακίων είναι σωστή αλλά ξέρουμε  ότι οι απόψεις διίστανται και σίγουρα θα αργήσει να έρθει η στιγμή που θα πίνουμε τον καφέ  και τα ποτά χωρίς το καλαμάκι .

http://www.news247.gr/img/7938/6606348/395000/w660/660/kafe-frappe-1-shutterstock.jpg

Σταματία Καρανίκα.

Ελένη Ρωμανίδου .

 

Σχολιάστε

Top