Geocaching στο Δέλτα του Αξιού

αρχείο λήψης (2)

Δέλτα του Αξιού…..μία περιοχή τόσο κοντά στην πόλη μας αλλά κανείς δεν γνωρίζει για αυτή. Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ μία εκπαιδευτική εκδρομή από τους μαθητές του ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου που σχετίζονταν με αυτό.

                          

 Αρχικά, πήγαμε στη Χαλάστρα όπου επισκεφτήκαμε έναν χώρο στον οποίο μας μίλησαν για την αξία που έχει το Δέλτα του Αξιού για την Θεσσαλονίκη αλλά παράλληλα και για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αποτελεσματικότερα. Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε ένα ντοκιμαντέρ από το οποίο αποκομίσαμε πολλές πληροφορίες για αυτό.

    Αφού έλαβε τέλος αυτή η εκπληκτική παρουσίαση, ακολούθησε περίπατος στο Καλοχώρι σε ένα μονοπάτι που ήταν ανάμεσα σε μία λιμνοθάλασσα και τον Θερμαϊκό Κόλπο. Εκεί, υπήρχε πλούσια πανίδα,κυρίως πτηνά, και δημιουργούνταν ένα εξαιρετικό θέαμα

    Κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψής, μας δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλλουμε στην υλοποίηση ενός από τους βασικότερους στόχους του προγράμματος, τοποθετώντας γεοκρύπτες σε διάφορες τοποθεσίες της περιοχής. Από αυτή τη διαδικασία ευελπιστούμε ότι συνεισφέραμε σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση της δράσης μας και επιπλέον πως θα παρακινήσουμε περισσότερους ανθρώπους στο να ασχοληθούν με αυτή την εφαρμογή καθώς, μπορεί να αποτελέσει τρόπο ζωής για αυτούς.

 

Σχολιάστε

Top