Horizon

images

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε μία εφαρμογή ήρθε να αλλάξει κάπως διαφορετικά τον τρόπο με τον οποίο  βιντεοσκοπούσαμε με τα κινητά μας ως τώρα μόνο στο App Store.   Το Horizon,  είναι μια νέα εφαρμογή  που δίνει άλλη διάσταση στον τρόπο με τον οποίο κάνουμε λήψη βίντεο. Και ολόκληρος ο πλανήτης είπε: Επιτέλους.! Το καλύτερο; Η εφαρμογή που αμέσως μετά τη κυκλοφορία της έφτασε στο Νο1 των ηλεκτρονικών καταστημάτων της Apple σε πολλές χώρες, και για την οποία μιλούν όλα τα κορυφαία ειδησεογραφικά δίκτυα παγκοσμίως, είναι ελληνική! Μάλιστα. Σχεδιάστηκε από τους Πέτρο Δουβαντζή και Στέλιο Πετράκη, δύο 28χρονους developers από τη Θεσσαλονίκη.

 

 

Ας δούμε ένα μικρό απόσπασμα από μία συνέντευξη που βρήκαμε στην ιστοσελίδα www.lifo.gr

 

 

- Πόσο καιρό τώρα εργάζεστε σαν προγραμματιστές;

Έχουμε εργαστεί και σε εταιρία (ο Στέλιος) και ερευνητικά (ο Πέτρος) σαν προγραμματιστές για αρκετά χρόνια, αλλά πάντα θέλαμε να ασχοληθούμε με κάτι δικό μας.

 

 

- Πριν ξεκινήσω να σας ρωτώ  για το Horizon μιλήστε μου να θέλετε για τις προηγούμενες εφαρμογές που έχετε δημιουργήσει ως τώρα. Όπως ας πούμε το Anagramma. Πώς σας ήρθε αυτή η ιδέα;

Η ιδέα για το Anagramma ξεκίνησε καθαρά από μια αρκετά.. αστεία ανάγκη: Έχετε σίγουρα δει αυτές τις μεταμεσονύχτιες εκπομπές τύπου “Βρες την λέξη’.   Θέλαμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή που θα έδινε την απάντηση απευθείας, αλλά και ταυτόχρονα να κάνουμε κι ένα πείραμα για το πόσο γρήγορα μπορούμε να βγάλουμε μια εφαρμογή στο App Store. Το πείραμα τελικά πέτυχε καθώς το Anagramma ήταν έτοιμο μέσα σε ένα μήνα.   Τελικά, μετά την κυκλοφορία της εφαρμογής είδαμε ότι είχε δυνατότητες χρήσης και σε άλλους τομείς στο εξωτερικό (scrabble!) οπότε ασχοληθήκαμε και με την μετάφρασή της σε άλλες γλώσσες.

 

- Εξηγήστε μας τι είναι το Horizon;

Το Horizon είναι μια εφαρμογή για iPhone, iPad και iPod Touch, που επιτρέπει στον χρήστη να τραβάει οριζόντια βίντεο ανεξάρτητα από το πως κρατάει την συσκευή του.   Ο χρήστης μπορεί να κρατήσει την συσκευή του κάθετα, οριζόντια ή ακόμη και να την περιστρέφει ενώ τραβάει, το βίντεο θα παραμείνει οριζόντιο!

 

- Πόσο καιρό σας πήρε να την ολοκληρώσετε.

Το δουλέψατε οι δυο σας μονάχα; Η ανάπτυξη της εφαρμογής ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2013 και μέσα σε τέσσερις μήνες είχε φτάσει στο επίπεδο που θέλαμε ώστε να κυκλοφορήσει.

 

 

Δουλεύετε από το σπίτι σας, έτσι; Πώς είναι αυτό σαν εμπειρία; Αυτή την στιγμή δουλεύουμε και οι δύο από το σπίτι, ναι.  Είναι κι αυτό μια μοναδική εμπειρία καθώς πρέπει να προγραμματίζεις σωστά τον χρόνο που θα αφιερώνεις σε δουλειά και διασκέδαση. Παρόλα αυτά είναι κάτι που είναι εφικτό.

 

 

- Πότε ακριβώς ανέβηκε το Horizon στο app store;

Η εφαρμογή ανέβηκε στο App Store στις 14 Ιανουαρίου 2014. Είχαμε επιλέξει την ημερομηνία επίτηδες, τόσο γιατί κάποιος μπορεί να την θυμάται εύκολα (14/1/14) όσο και γιατί ήταν μια περίοδος που δεν είχε πολλά νέα καθώς είχε μόλις τελειώσει η μεγάλη τεχνολογική έκθεση στην CES.

 

 

Πώς ακριβώς λειτουργεί όλο αυτό, προγραμματιστικά;

Χωρίς να μπούμε σε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, η εφαρμογή χρησιμοποιεί τις μετρήσεις από το γυροσκόπιο της συσκευής ώστε να μετασχηματίζει το βίντεο σε πραγματικό χρόνο για να είναι πάντα οριζόντιο.

 

 

Πόσες φορές μέχρι σήμερα έχει κατέβει το app;

Αν και δεν μπορούμε να το αποκαλύψουμε ακόμη αυτό, μπορούμε να πούμε ότι η εφαρμογή έφτασε το #1 σε πολλές χώρες από τις πρώτες ώρες της διάθεσή της, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και η Ελλάδα, ενώ  κατάφερε να σκαρφαλώσει στην θέση #15 ως Top Paid Overall App.

 

 

- Και τώρα τι; Επόμενα σχέδια;

Τα άμεσα μας σχέδια αφορούν το Horizon. Η βελτίωση της εφαρμογής, η προσθήκη νέων χαρακτηριστικών και η υποστήριξη άλλων λειτουργικών (Android, Windows Phone κλπ).   Επίσης, μέσα στο 2014 σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουμε και ένα game για φορητές συσκευές με την ονομασία Last Priestess.

 

fdgh

Σχολιάστε

Top