Los Lampicos… και όλα αστράφτουν

los lampicosΗ ομάδα Los Lampicos είναι μια νέα εθελοντική ομάδα που έχει ως στόχο την κάθαρση των μνημείων από ανούσιες και αισθητικά άσχημες ζωγραφιές. Μια ομάδα αποτελούμενη από πλέον αρκετά άτομα ,που με τον καιρό όλο και αυξάνονται, ξεκινούν να ομορφαίνουν την πόλη μας, την Θεσσαλονίκη, έχοντας ως σύνθημα «Εμείς θα τα καθαρίσουμε».
Η ομάδα αυτή είχε ως αφορμή τις ατέλειωτες μουτζούρες που υπάρχουν σε χιλιάδες μνημεία της πόλης αλλά το ‘’κερασάκι στην τούρτα’’ ήταν οι βανδαλισμοί με σπρέι στον Λευκό τον Πύργο. Με αφορμή το γεγονός αυτό ανέλαβαν δράση.
Η αρχική τους δράση ήταν να καθαρίσουν την παραλία. Παρόλ’αυτά αποφάσισαν να εμπλέξουν και άλλες κοινωνικές ομάδες ώστε να ευαισθητοποιηθεί περισσότερος κόσμος. Στην συνέχεια σκοπεύουν να ενημερώσουν και τα σχολεία για το πρόβλημα αυτό ώστε να μην υπάρξουν ξανά παρόμοια γεγονότα στο μέλλον.paralia
Είναι πρόθυμοι να καθαρίσουν ξανά και ξανά τα μνημεία από τα γκράφιτι και τους βανδαλισμούς τα οποία δημιουργούν κάποια ασυνείδητα άτομα. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να βρουν άλλους τρόπους έκφρασης, χωρίς να βεβηλώνουν την κληρονομιά του τόπου στον οποίο ζουν.
Τέλος, η ομάδα αυτή τονίζει ότι είναι υπέρ των ωραίων γκράφιτι στην πόλη αλλά όχι όμως πάνω στα μνημεία της!

πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία, Επιλογές, Μάιος 2014

Σχολιάστε

Top