Περιβαλλοντικά Μηνύματα στα Πράσινα fm

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2ο Βραβείο Καλύτερης Περιβαλλοντικής Δράσης  2013-14

για τα «Περιβαλλοντικά Μηνύματα στα Πράσινα fm»

 

Το πρόγραμμα του σχολείου μας  «Περιβαλλοντικά Μηνύματα στ α Πράσινα fm» απέσπασε το 2ο βραβείο «Καλύτερης Περιβαλλοντικής Δράσης  2013-14» που διοργάνωσε η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).

Οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, οι τοπικές και διεθνείς συνεργασίες κ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

αθώς και η καινοτομία της δράσης αποτέλεσαν κριτήρια του Διαγωνισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 25 μαθητές από όλες τις τάξεις του Λυκείου μας με την επίβλεψη των καθηγητριών κ. Νένου Χ. και κ. Μητσοπούλου Α. Στόχος της δράσης ήταν η δημοσιογραφική ενασχόληση των εφήβων μαθητών με επίκαιρα ζητήματα που παρουσιάζουν περιβαλλοντικό ενδιαφέρον. Οι νέοι ερευνητές επεξεργάστηκαν, ανέλυσαν  αλλά παράλληλα και γνωστοποίησαν τα ευρήματά τους με τον δικό τους νεανικό τρόπο.

 

Περιγραφή Δράσης

Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκαν δύο θεματικές ραδιοφωνικές εκπομπές, άμεσα συνυφασμένες με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης στο «Εθελοντικό Ραδιόφωνο FM 100,6». Οι εκπομπές πραγματεύτηκαν τις ήπιες μορφές ενέργειας, την αναθεώρηση του καταναλωτικού προτύπου ζωής και την πράσινη οικονομία.

Στοιχεία της θεματολογίας των δύο εκπομπών προήλθαν μέσα από τη συνεργασία με παρακάτω περιβαλλοντικά προγράμματα του σχολείου μας:1) «Πολίτης και περιβάλλον» με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Κατερίνα Τσαμούρη,ΠΕ03 και την κ. Ευαγγελία Σειρά, ΠΕ02 2)«Μεσογειακή βλάστηση στην πράξη» με υπεύθυνη την καθηγήτρια  Α. Σταθοπούλου, ΠΕ04.04  3)«Παράγω την τροφή μου: Αστικές και περιαστικές καλλιέργειες στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης» με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Α. Μητσοπούλου,ΠΕ02, Θ. Παπαμάνου ,ΠΕ02 και Κ. Γιακουμάκου, ΠΕ02.

Μουσικά και οι δύο εκπομπές πλαισιώθηκαν με κομμάτια από την ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή, τα οποία σχετίζονται με το περιβάλλον και την αειφορία. Μέσα από την ενασχόληση αυτή οι μαθητές διαπίστωσαν ότι το περιβάλλον αποτελεί πηγή έμπνευσης για διάσημους στιχουργούς και καλλιτέχνες.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Η περιγραφή της Δράσης «Περιβαλλοντικά Μηνύματα στα Πράσινα fm» παρουσιάστηκε στις 10/4/2014 στο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Παιδείας που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Νεάπολης

 

Σχολιάστε

Top