Χριστουγεννιάτικες φιλανθρωπίες στη Θεσσαλονίκη

xristougenna

Σήμερα αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν όσο ποτέ την ανάγκη για περισσότερη ιδιωτική πρωτοβουλία στην κοινωφελή δράση. Με έρευνα που διενεργήθηκε από τους μαθητές του σχολείου μας πληροφορηθήκαμε για φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των Χριστουγέννων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες.

 

Η φιλανθρωπία στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η λέξη «φιλανθρωπία» είναι μια ιδιαίτερα φορτισμένη έννοια. Στο παρελθόν η ιδιωτική πρωτοβουλία στο πεδίο της κοινωφελούς δράσης είχε συνδεθεί κατά πολύ με τις πράξεις των μεγάλων εθνικών ευεργετών. Φυσικά, πάντα υπάρχει και η Εκκλησία. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για το έτος 2012, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος δαπάνησαν 106 εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρηση και τη λειτουργία των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι, πέρα από τους καθιερωμένους φορείς, σιγά σιγά δημιουργείται και ένα νέο είδος φιλανθρωπίας. Ετσι, σε αυτό το δίκτυο αλληλεγγύης που υφαίνεται, συνδετικό ρόλο διαδραματίζουν η τοπική αυτοδιοίκηση και η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Τα κοινωνικά παντοπωλεία, λοιπόν, τα κοινωνικά φαρμακεία και τα κοινωνικά ιατρεία ξεφυτρώνουν πλέον σαν τα μανιτάρια στους δήμους. Για παράδειγμα, το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων, το οποίο λειτουργεί ήδη από το 2007, σε συνεργασία με γνωστή αλυσίδα πολυκαταστημάτων, υποστηρίζει 200 οικογένειες και μοναχικά άτομα ανά εξάμηνο

Πηγή: *Δημοσιεύθηκε στο BHmaaagazino την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013.

      «ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ»

 Γιατροί του Κόσμου-Ελληνική   Αντιπροσωπεία

«Λίγο γάλα για Πολλά παιδιά»Ελάτε να στήσουμε όλοι μαζί και φέτος ένα δέντρο από γάλα για να έχουν και αυτά τα Χριστούγεννα, όλα τα παιδιά ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Μια μικρή αλλά σημαντική χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι συμπράττοντας για όσους το χρειάζονται.

Στην περσινή γιορτή μας η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Φέτος, σας περιμένουμε πάλι στη Θεσσαλονίκη στις 20 Δεκεμβρίου.

ligogala

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί για τα παιδιά όλου του κόσμου, ενισχύοντας με όσα περισσότερα γάλατα εβαπορέ μπορούμε. Διαδώστε το και προωθήστε το σε όλους!

Πηγή:http://www.ipolistonkosmo.gr

  «Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

αρχείο λήψης 

Tα παιδιά και οι οικογένειες του Συλλόγου «Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» σας προσκαλούν να ζήσετε ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο διήμερο στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας «ΑΜΥΜΩΝΗ», Ροδοπόλεως 5 (τέρμα οδού Πόντου) στην Καλαμαριά, το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Δεκεμβρίου 2014, από 10.30 μέχρι 19.00.

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων του διημέρου:

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, 11.00 π.μ.
Διαδραστικό παιχνίδι «Μια απίθανη χριστουγεννιάτικη φάρσα»

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, 5.30 μ.μ.
Zumba kids

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, 10.30 π.μ.
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και άλλα τραγούδια από την παιδική χορωδία της Σχολής μουσικής και χορού «Χορωδείο»

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, 12.00
«Κατασκευάζουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες»
με την εικαστικό κ. Μαίρη Λεριά

Από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 7.00 το βράδυ θα λειτουργεί ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο bazaar με δημιουργίες γονιών και φίλων του Συλλόγου.

Παράλληλα, άνθρωποι του Συλλόγου θα χαρούν να σας ξεναγήσουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Πηγή:http://www.ipolistonkosmo.gr

Ξέχνα τις προσβολές, αλλά ποτέ μη ξεχνάς την καλοσύνη… Κομφούκιος, 551-479 π.X., Κινέζος φιλόσοφος

 

Σχολιάστε

Top