MINECRAFT- η εξέλιξη του ηλεκτρονικού παιχνιδιού

minecraft

Το Minecraft είναι ένα παιχνίδι sandbox που αναπτύχθηκε και δημοσιεύθηκε από την εταιρεία Mojang και κυκλοφόρησε για Υπολογιστές στις 18 του Νοεμβρίου του 2011. Μια έκδοση για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android κυκλοφόρησε έναν μήνα νωρίτερα, στις 7 Οκτωβρίου, και μια έκδοση του για iOS κυκλοφόρησε στις 17 Νοεμβρίου 2011. Στις 9 Μάη του 2012, το παιχνίδι κυκλοφόρησε για το Xbox 360. Στην ανάπτυξη συμμετείχε και η 4J Studios. Αρχικά δημιουργήθηκε από τον Σουηδό προγραμματιστή Markus Persson, γνωστό και σαν Notch, και έκανε το ντεμπούτο του στις 17 Μαΐου του 2009 ως μια «άλφα» έκδοση και στη συνέχεια ακολούθησε μια βήτα έκδοση, που κυκλοφόρησε στις 20 Δεκεμβρίου 2010. Η επίσημη ανακοίνωση ήρθε μετά από κάποια εργασία και την ανάπτυξη του έργου.

minecraft1

Το Minecraft εστιάζει στη δημιουργικότητα και την οικοδόμηση, επιτρέποντας στους παίκτες να χτίσουν κατασκευές από κύβους σε έναν τρισδιάστατο (3D) κόσμο. Το Gameplay στην εμπορική κυκλοφορία του έχει δύο κύριες λειτουργίες: survival, η οποία απαιτεί από τους παίκτες να αποκτήσουν πόρους και να διατηρήσουν την υγεία και την πείνα τους και creative, όπου ο παίκτης έχει μια απεριόριστους πόρους, την ικανότητα να πετάει, και δεν χρειάζεται να ασχολείται με την ζωή ή την πείνα. Ένας τρίτος τρόπος παιχνιδιού, που ονομάζεται hardcore, είναι ουσιαστικά ίδιος με την επιβίωση, αλλά η δυσκολία είναι στη σκληρότερη ρύθμιση και ο παίκτης δεν μπορεί να ξαναζωντανέψει σε κάποιο μέρος του χάρτη, αναγκάζοντας τον παίκτη να διαγράψει το παιχνίδι του μετά τον θάνατο του. Μια παλαιότερη έκδοση του παιχνιδιού που ονομάζεται Minecraft Classic είναι επίσης διαθέσιμη δωρεάν, αν και δεν είναι πλέον στο στάδιο της ανάπτυξης.

Αυτή είναι μια μικρή παρουσίαση του Minecraft: https://www.youtube.com/watch?v=MmB9b5njVbA

Και για να τα ξέρουμε όλα….

To βιντεοπαιχνίδι  (video game) είναι ηλεκτρονικό παιχνίδι το οποίο περιλαμβάνει αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών για την παραγωγή οπτικής ανάδρασης σε μια συσκευή βίντεο. Η λέξη βίντεο στο βιντεοπαιχνίδι παραδοσιακά αναφερόταν σε μια συσκευή εμφάνισης raster. Ωστόσο, η δημοφιλής χρήση του όρου «βιντεοπαιχνίδι», τώρα υπονοεί κάθε τύπο συσκευής εμφάνισης, που μπορεί να απεικονίσει δ

ισδιάστατα ή τρισδιάστατα γραφικά. Μια από της πρώτες βιντεο-κονσόλες ήταν η Αtari 2600 που για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1977,από τον Atari Pong. Αυτή η συσκευή μπορούσε να παίξει μόνο ελάχιστα και σχεδιασμένα παιχνίδια.Τα ηλεκτρονικά συστήματα που χρησιμοποιούνται για να παιχτούν βιντεοπαιχνίδια είναι γνωστά ως πλατφόρμες. Παραδείγματα αυτών είναι οι προσωπικοί υπολογιστές και οι παιχνιδομηχανές. Αυτές οι πλατφόρμες εκτείνονται από μεγάλα συστήματα υπολογιστή μέχρι συσκευές χειρός. Ειδικευμένα βιντεοπαιχνίδια όπως τα παιχνίδια arcade, ενώ προηγουμένως ήταν κοινά, έχουν σταδιακά μειωθεί σε χρήση. Τα βιντεοπαιχνίδια έχουν πλέον εξελιχθεί σε μία μορφή τέχνης και σε βιομηχανία.

 

 

 

 

Πηγή : Wikipedia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα σχόλιο στο MINECRAFT- η εξέλιξη του ηλεκτρονικού παιχνιδιού

Σχολιάστε

Top