ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

karta newn1

Κάθε Ευρωπαίος νέος έχει το δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη σε κάθε χώρα της Ε.Ε. χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος και μάλιστα σε ορισμένες χώρες παρέχεται και δωρεάν. Εάν προκύψει, για παράδειγμα, κάποιο πρόβλημα στην υγεία σου, ενώ βρίσκεσαι σε μια από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχεις το δικαίωμα με τη χρήση αυτής της κάρτας να απευθυνθείς σε κάποιο νοσοκομείο του εξωτερικού, έτσι ώστε να σε εξυπηρετήσουν.

 evropaiki-karta-neon

Ο κάθε νέος της Ευρώπης μπορεί να προμηθευτεί την κάρτα δωρεάν από τον εθνικό του πάροχο ασφάλισης ασθένειας.

 

Σημαντική σημείωση – η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας:

  • δεν υποκαθιστά την ταξιδιωτική ασφάλιση.. Δεν καλύπτει την ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, ούτε δαπάνες όπως το αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής στη χώρα σας ή την απώλεια/κλοπή περιουσιακών στοιχείων,
  • δεν καλύπτει τις δαπάνες σας αν ταξιδεύετε ειδικά για να λάβετε ιατρική περίθαλψη,
  • δεν εγγυάται τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών.. Δεδομένου ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης κάθε χώρας διαφέρουν, υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν στη χώρα σας μπορεί να μην παρέχονται δωρεάν σε μια άλλη.

Χρειάζεται, επίσης, μεγάλη προσοχή, εάν υπάρχει το ζήτημα της μετανάστευσης. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να εγγραφείτε σε εκείνη τη χώρα μέσω του εντύπου S1 αντί να χρησιμοποιείτε την Ευρωπαϊκή σας Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας για να λαμβάνετε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα αυτή.

ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΝΕΩΝ

Μπορείτε να αποκτήσετε αυτήν την κάρτα και μέσω Internet πληκτρολογώντας στο Google το εξής: European Youth Card, όπου θα εμφανιστεί η ακόλουθη εικόνα στον υπολογιστή σας…

Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και κάνετε αίτηση για να λάβετε την κάρτα.

 

Επιπρόσθετα, για να ενημερωθείτε ακόμη καλύτερα και να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε απλά να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες της European Youth Card σε Facebook και Youtube.

Εδώ είναι η επίσημη καμπάνια της European Youth Card στο Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=vsLqVHx_dEc

 

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι η Ε.Ε. συνεχώς εξελίσσεται και γίνονται προσπάθειες για την άμεση εξυπηρέτηση των μελών της σε όλες τις χώρες που την αποτελούν. Γι” αυτό το λόγο, θα ήταν καλό να βγάλετε κι εσείς αυτήν την κάρτα, έτσι ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτήν την ενέργεια! Η υγεία είναι το παν και όλα αυτά μπορούν να δράσουν μόνο προς όφελός μας. Και αυτό οφείλουμε να το γνωρίζουμε ειδικά εμείς, οι Έλληνες, διότι μην ξεχνάμε ότι τα θεμέλια για την ανάπτυξη αυτής της επιστήμης τα «έβαλε» ο πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, στην Αρχαία Ελλάδα κατά την κλασική εποχή!

 

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:

Παναγιώτης Καϊόγλου

Σταύρος Γουζέτος

Νίκος Λαμπρινού

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top