Όταν το πείσμα για ζωή ξεπερνάει κάθε εμπόδιο

images (1)

   Η ζωή είναι στιγμές ευτυχίας με αγαπημένους ανθρώπους. Ο καρκίνος δεν καθορίζει την ζωή και δεν σταματάει τα όνειρα.

Διαβάζοντας τα παρακάτω άρθρα είναι ολοφάνερο ότι μέσω των χειρότερων καταστάσεων, και πόσο μάλλον αυτής του καρκίνου, μπορούμε να ανακαλύψουμε τα καλύτερα και σημαντικότερα πράγματα στη ζωή.

Α)Σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό απέναντι στον καρκίνο του μαστού και να δώσει κουράγιο σε όσες γυναίκες περνάνε αυτή τη δοκιμασία, ο φωτογράφος μόδας Ντέιβιντ Τζέι παρουσίασε ένα νέο πρότζεκτ, στο οποίο ποζάρουν γυναίκες που πάλεψαν και νίκησαν τον καρκίνο επιδεικνύοντας περήφανες τις ουλές της «μάχης» τους.

Η σειρά «The Scar Project» περιλαμβάνει φωτογραφίες νεαρών γυναικών, από 18 έως 35 ετών, οι οποίες υποβλήθηκαν σε μαστεκτομή και χημειοθεραπεία. Πρόσωπα πολεμιστριών, πότε σκληρά και πότε βουρκωμένα, κοιτάζουν περήφανες το φακό επιδεικνύοντας τα σημάδια που συμβολίζουν τη νίκη τους απέναντι στην επάρατη νόσο και την ψυχική τους δύναμη να προχωρήσουν μπροστά, αφήνοντας πίσω τους τη φρίκη.( http://www.boro.gr/32647/nikhsan-ton-karkino-toy-mastoy-kai-pozaroyn-perhfanes-ena-sygkintiko-almpoym)

Β)Ο φωτογράφος Angelo Merendino  ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε την Jennifer στην Νέα Υόρκη. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβε ότι αυτή ήταν η γυναίκα με την οποία ήθελε να περάσει την υπόλοιπη ζωή του.  Μόλις πέντε μήνες αργότερα, η Jennifer διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους. Ο Angelo έγραψε στο μπλογκ του: «Θυμάμαι τη στιγμή που το μάθαμε. Τη φωνή της Jennifer και το μούδιασμα που ένιωσα. Εκείνη η αίσθηση ποτέ δεν έφυγε. Επίσης όμως, ποτέ δεν θα ξεχάσω το πώς κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον στα μάτια, κρατηθήκαμε σφιχτά και είπαμε: “Είμαστε μαζί, θα είμαστε ΟΚ.” Κατά τη διάρκεια της μάχης της γυναίκας του, ο Angelo αποφάσισε να την φωτογραφίσει. Ήθελε να κάνει πιο ανθρώπινο το πρόσωπο του καρκίνου, μέσω του προσώπου της γυναίκας του. (πατήστε εδώ για να δείτε το Link με τις εικόνες και την πηγή http://www.boro.gr/32797/deite-ti-ekane-otan-emathe-oti-h-gynaika-toy-exei-karkino-eikones )

 

 

Σχολιάστε

Top