Η συμμετοχή μας στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (MUN)

DSC05715

DSC05714Το σχολείο μας συμμετείχε την περίοδο 5,6,7-3-2015 στο 130 μαθητικό συνέδριο –προσομοίωσης των εργασιών του Ο.Η.Ε. γνωστό ως MUN που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Κολέγιο. Συνολικά εκπροσωπήθηκαν 60 χώρες- μέλη των Ηνωμένων Εθνών με τη συμμετοχή μαθητών  από 37 σχολεία ανάμεσά τους και 3 από την Τουρκία. Οι συμμετέχοντες- μαθητές αφού μελέτησαν συγκεκριμένα θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, ανέλαβαν να υπερασπιστούν τις θέσεις και τις συμφωνίες μιας χώρας, αναλαμβάνοντας το ρόλο του διπλωμάτη . Συζητήθηκαν θέματα, δημιουργήθηκαν συμμαχίες και πάρθηκαν αποφάσεις, οι οποίες την τελευταία μέρα ψηφίστηκαν, ενώ η έντονη επιχειρηματολογία ήταν αυτό που κυριαρχούσε καθ” όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Εμείς ( Ελευθερία Πολίτου, Μαρία Πατρέλη, Ισμήνη Μαυροπούλου, Σταυρούλα Ρώσση, Έλλη Παπαδοπούλου, Εύη Χατζησταυρίδου, Στάθης Κελεσίδης και Βασίλης Μητρούσης) ως εκπρόσωποι του Πριγκιπάτου του Μονακό βιώσαμε μια αξέχαστη εμπειρία. Τα οφέλη της συμμετοχής μας πολλά:  Αποκτήσαμε γνώσεις σε ό,τι αφορά παγκόσμια θέματα, καλλιεργήσαμε δεξιότητες όπως η ρητορική δεινότητα, γνωρίσαμε νέους ανθρώπους και κά

DSC05746

ναμε καινούριες φιλίες. Κάνοντας χρήση της αγγλικής γλώσσας σε όλη τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, βελτιώσαμε και εξασκήσαμε τα αγγλικά μας και συνειδητοποιήσαμε τη σημασία της ως ένα χρήσιμο επικοινωνιακό εργαλείο.

Συμπερασματικά, χρειάζεται να τονίσουμε πως τέτοιου είδους προγράμματα μας βοηθούν να σκεφτόμαστε πολύπλευρα, να επιλύουμε τις διαφορές μας μέσα από δημοκρατικό διάλογο και να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τον κόσμο γύρω μας. Ήταν μια μοναδική εμπειρία που πρέπει όλοι οι μαθητές να βιώσουν!!!

Ευχαριστούμε την υπεύθυνη καθηγήτρια  κ. ΚΑΡΑΣΟΎΛΗ ΑΣΠΑΣΙΑ (ΠΕ 06)για τη αμέριστη υποστήριξή της  σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και του συνεδρίου.

 

DSC05747

 

Σχολιάστε

Top