Τα smartphone στη ζωή μας.

smartphone

Από το 2009, αλλά κυρίως την περίοδο 2013-2015 τα smartphones έχουν κυριαρχήσει στην καθημερινή μας ζωή.

Σύμφωνα με ένα ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύτηκε στο antikleidi.com  «Μέσα από 16 εικόνες, σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο εντοπίζουν τον σύγχρονο εθισμό στην τεχνολογία. Με τα «έξυπνα κινητά» είμαστε περισσότερο συνδεδεμένοι από ποτέ. Μήπως, όμως, μέσα από αυτόν τον ιδιαίτερο δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα σε άνθρωπο και μηχανή,  η εικονική πραγματικότητα αρχίζει να αντικαθιστά τις πραγματικές στιγμές; Η δημιουργικότητα των σκιτσογράφων ζωντανεύει καυτηριάζοντας μια πραγματικότητα που βρίσκεται γύρω μας, επηρεάζει, εμπνέει και προβληματίζει.»

 

Βασικά μειονεκτήματα:

1.Εθισμός,είναι ένα από τα κύρια μειονεκτήματα αφού χωρίς να το καταλάβουμε μπορούμε να εθιστούμε σε αυτό  με αποτέλεσμα να έχουμε αργότερα πρόβλημα στην όραση μας ή ακόμη και στην μνήμη μας .Εκτός από αυτό συμβάλλει αρνητικά στην ζωή με τους φίλους μας κτλ καθώς είμαστε στην πραγματικότητα αποξενωμένοι μεταξύ  μας.addiction-tel-21-thumb-large

 

 

 

 

2.Προστασία ( Security ), είναι πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα να έχουμε πλήρη έλεγχο της συσκευής μας αφού πολύ πιθανόν εάν μας ληστέψουν να μην μπορέσουμε να ανακτήσουμε ποτέ τις πληροφορίες που είχαμε αποθηκευμένες σε αυτό.

addiction-tel-8-thumb-large

3.Εφαρμογές(Applications),είμαστε σχεδόν υποχρεωμένοι να αγοράσουμε μερικές εφαρμογές οι οποίες είναι  απαραίτητες για το κινητό μας(λογισμικά για προστασία από ιούς),για να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την ταχύτητα του υπολογιστή κτλ.

4.Χρειάζεται εξοικείωση με το internet,με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η χρήση του από ανθρώπους που δεν ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες. Επιπλέον, για να είναι χρηστική μια συσκευή smartphone χρειάζεται Wi-Fi,αφού όλες οι εφαρμογές λειτουργούν μόνο με αυτό τον τρόπο (Facebook,Twitter,Youtube), άρα είναι και δαπανηρή μια τέτοια επιλογή.

 addiction-tel-13-thumb-large

 Ωστόσο, τα smartphones έχουν μπει στην καθημερινή μας ζωή για τα καλά και οι πιο πολλοί σύγχρονοι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να «ζήσουν» χωρίς αυτά. Θεωρούνται ”mini computers”,  δηλαδή μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε χρειαζόμαστε καθώς τα νέα κινητά διαθέτουν πολλαπλούς πυρήνες για καλύτερη απόδοση κάνοντάς τα ακόμη πιο ελκυστικά σίγουρα όμως όχι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

addiction-tel-4-thumb-large

Για περισσότερα σκίτσα επισκεφτείτε:

 http://antikleidi.com/2015/05/05/e8ismos-sto-smartphone-ginetai-skitso/#more-88521

Σχολιάστε

Top