10ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

αρχείο λήψης

Εδώ και 10 χρόνια  χιλιάδες άνθρωποι τρέχουν στον Διεθνή Μαραθώνιο προς τιμή του Μ. Αλέξανδρου. Το σχολείο μας για πρώτη φορά αποφάσισε να λάβει μέρος, με μαθητές και καθηγητές του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου οι οποίοι θα συμμετέχουν στον δρόμο υγείας και βαδίσματος των 5οοο μ. του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου.

Ιστορία
Ο Μαραθώνιος γεννήθηκε στην Ελλάδα το 490 π.Χ. Ο πρώτος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διεξήχθη την 16η Απριλίου 2006 και ήταν η απόρροια του οράματος αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων από όλη την Ελλάδα.Μέσω του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και των παράλληλων εκδηλώσεων του, θέλουμε να αναδείξουμε διεθνώς μία ιστορική διαδρομή, αλλά και τη σημασία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, ως κέντρο ιστορίας, πολιτισμού και αθλητισμού. Επιπρόσθετα, θέλουμε να προσφέρουμε μέσα από όλους τους Δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος της διοργάνωσης τη δυνατότητα σε όλους, να τρέξουν ή να περπατήσουν, για την επίδοση ή για τη χαρά της συμμετοχής, στοχεύοντας στην προβολή ενός υγιεινού προτύπου διαβίωσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Κύριοι και βασικοί στόχοι:
- Να αποκτήσει ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» την «αίγλη» και τη «θέση» στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα, ανάλογη των μεγάλων Διεθνών Μαραθωνίων και του βαρέως ονόματος που φέρει.

- Να τοποθετηθεί στο παγκόσμιο στερέωμα ως «Ο Μαραθώνιος της Ιστορίας» .

- Να αυξάνει τις αγωνιστικές συμμετοχές του κατά 20% κάθε χρόνο.

- Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης, κοινωνικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην κοινωνία της πόλης μας, αλλά και της χώρας μας γενικότερα.

Πηγή: http://www.atgm.gr

Σχολιάστε

Top