ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ

prespes
Χρόνια τώρα σχεδιάζαμε να επισκεφτούμε όσες περισσότερες ακριτικές περιοχές μπορούσαμε. Πέμπτη  πρωί βάλαμε μπρος, περιμένοντας να δούμε τα χειρότερα: χωματόδρομους, στροφές που προκαλούν ίλιγγο, και άλλα τέτοια όμορφα. Η πραγματικότητα όμως μας διέψευσε: Όλος ο δρόμος ήταν απίστευτα εύκολος, με ελάχιστη κίνηση.
Προορισμός μας για το 2ήμερο ήταν οι Πρέσπες. Επισκεφτήκαμε επίσης το Νυμφαίο και την Καστοριά. Εντύπωση μας έκαναν από τη μια απέραντες εκτάσεις δάσους που σου άνοιγαν το μάτι και γέμιζαν τα πνευμόνια σου καθαρό αέρα, αλλά από την άλλη ελάχιστη ζωή, χιλιόμετρα χωρίς να συναντήσουμε ούτε ένα αυτοκίνητο και όσο πλησιάζαμε τη συνοριακή διάβαση Κρυσταλλοπηγής, η αστυνομική περιφρούρηση γινόταν όλο και πιο πυκνή…
Φυσικά, αυτή η εντύπωση πολύ γρήγορα άλλαξε, καθώς μετά από μια σύντομη στάση στην Καστοριά φτάσαμε στον προορισμό μας. Ήδη, η θέα των Πρεσπών μας είχε ανεβάσει το ηθικό και μας έκανε να σκεφτόμαστε ότι τελικά η αγροτική ζωή εκτός από τις δυσκολίες της έχει και την ανταμοιβή της.
Το κλίμα ήταν πραγματικά υπέροχο και η φυσική ομορφιά του τοπίου ιδιαίτερα ξεχωριστή.
Η επόμενη και τελευταία στάση μας ήταν στην Φλώρινα η οποία μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις αφού οι ντόπιοι ήταν αρκετά φιλόξενοι και φιλικοί μαζί μας.
Οι σχολικές εξορμήσεις με καλή παρέα μένουν για πάντα ανεξήτιλες αναμνήσεις….prespes2

Σχολιάστε

Top