Πόσο παιχνίδι μπορεί να είναι;

αρχείο λήψης

Το επικίνδυνο παιχνίδι έφτασε στην Ελλάδα. Μετά την τρομοκρατία που σκόρπησε σε πολλούς γονείς, στην υπόλοιπη Ευρώπη, ήρθε και στην χώρα μας.

Το «Game of  72», όπως είναι γνωστό στην Ευρώπη, σύμφωνα με την DailyMail, είναι, ουσιαστικά, μια πρόκληση προς ανηλίκους να εξαφανιστούν χωρίς να αφήσουν ίχνη, για 12, 24 ή ακόμα και 72 ώρες. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να εξαφανιστείς και να σε ψάχνει η αστυνομία χωρίς να σε βρει.

Ήδη, στην Αττική, εξαφανίστηκαν, ταυτόχρονα, δύο έφηβοι χωρίς κανείς, μέχρι τώρα , να γνωρίζει τον λόγο. Αυτές οι μυστηριώδεις εξαφανίσεις οδήγησαν τους Αξιωματικούς Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αρχίσουν να ερευνούν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο να έχει φτάσει το «Gameof 72» στην Ελλάδα.

Οι συγκεκριμένοι ανήλικοι, με ηλικία μόλις 15 και 17 χρονών, έφυγαν, ξαφνικά, από το οικογενειακό τους περιβάλλον, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα μέσα στο σπίτι, και μάλιστα ταυτόχρονα. Αυτό και το ότι τα παιδιά δεν έδωσαν καμία εξήγηση ούτε στους γονείς, αλλά ούτε και στους αστυνόμους, έβαλε σε υποψίες την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο δημιουργός του παιχνιδιού, για κακή μας τύχη, παραμένει άγνωστος, ενώ προϋπόθεση του παιχνιδιού είναι να τηρούν οι ‘’παίκτες’’ μεγάλη μυστικότητα. Άγνωστο, επίσης, είναι και το έπαθλο που κερδίζει ο ‘’νικητής’’. Ωστόσο, ένας Γάλλος εισαγγελέας που ανέλαβε τη εξαφάνιση μιας 13χρονης Γαλλίδας, μας λέει πως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.

Παρόλα αυτά, η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι σε πολύ καλό δρόμο, καθώς ανακάλυψε ένα link, το οποίο, ίσως, τους βοηθήσουν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Μέχρι τότε, ίσως, μπορέσουμε και εμείς να βοηθήσουμε με τους δικούς μας τρόπους. Καθώς αυτό το παιχνίδι, όπως καταλάβαμε, δεν έχει καθόλου πλάκα, ούτε για μας αλλά ούτε για τους γονείς μας, μπορούμε να αποφεύγουμε ύποπτα μηνύματα και προκλήσεις που στην αρχή μας φαίνονται αστεία και αθώα.

 www.bbc.co.uk/news

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top