Η ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ MESSI

Η τελετή απονομής Χρυσής Μπάλας είναι ότι επισημότερο υπάρχει στον κόσμο του ποδοσφαίρου .Θυμίζει θα έλεγε κανείς τα Όσκαρ των ανδρών .Διότι μικροί και μεγάλοι αρσενικού φύλου περιμένουν μια χρονιά για την συγκεκριμένη τελετή. Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές ντυμένοι στα επίσημα συνοδευόμενοι από εντυπωσιακές γυναίκες συναντιούνται σε μία εκδήλωση για να τιμήσουν τους καλύτερους. Όμως δεν υπάρχουν μόνο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητές. Επίσης απόντες δεν είναι ούτε οι κορυφαίες ποδοσφαιρίστριες του κόσμου.

Η τελετή αυτή μπορεί να παρομοιαστεί σαν τα Όσκαρ του ποδοσφαίρου. Μόνο που τώρα ρόλο των ηθοποιών και των σκηνοθετών τον έχουν οι πρωταγωνιστές  της φετινής χρονιάς στο κόσμο του ποδοσφαίρου. ‘Oπως και στο Όσκαρ  βλέπουμε τις ταινίες  που θα πρωταγωνιστήσουν οι ηθοποιοί, να προβάλλονται λίγες μέρες πριν από την τελετή της απονομής, έτσι και στο ποδόσφαιρο πολλές φορές η επιλογή του κορυφαίου συμπίπτει με την εκάστοτε φόρμα των ποδοσφαιριστών.

Ο 28χρονός αργεντινός επιθετικός των Μπλαουγκράνα  καταφέρε να κατακτήσει για Πέμπτη φορά τη χρυσή μπάλα. Ύστερα από διετή απουσία στη κορυφή της ύψιστης ποδοσφαιρικής διάκρισης. Όπου το χρονικό διάστημα των δυο ετών στη κορυφή βρισκόταν ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάνλτο.

Ο Λιονέλ Μέσσι συγκέντωσε το 41,33 % των ψήφων ενώ  ακολουθεί ο Κριστιανό Ρονάνλντο με 27,76 % των ψήφων και τρίτος ο Νειμάρ ο οποιός συγκέντωσε το 7,86 % των ψήφων.

Σχολιάστε

Top