Σπουδές στην Αγγλία;

Oxford_University_Colleges-All_Souls1

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ  ΣΤΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!!

Η Διαδικασία εισαγωγής στα δημόσια Βρετανικά πανεπιστήμια γίνεται μέσω UCAS.

O UCAS είναι ο επίσημος οργανισμός για την διαχείριση και διανομή των αιτήσεων προς τα ανώτατα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα (  ΑΕΙ  ) της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο εκπαιδευτικός όμιλος NETWORK ως αναγνωρισμένη σχολή UCAS αναλαμβάνει την πλήρη διεκπεραίωση αιτήσεων και όλων των διαδικασιών μέχρι και την εγγραφή του υποψηφίου στο 1ο έτος στο πανεπιστήμιο της επιλογής του μέσω των υπηρεσιών UCAS ENTRY.

Κριτήρια βρετανικών πανεπιστημίων για αποδοχή στο 1ο έτος σπουδών μέσω της υπηρεσίας UCAS DIRECT ENTRY είναι για: τελειόφοιτους και απόφοιτους μαθητές λυκείου.

Σε όλες τις περιπτώσεις απαιτείται οι υποψήφιοι να κατέχουν ή να αποκτήσουν πιστοποίηση αγγλικής γλώσσας όπως το IELTS ή το TOEFL ή το CAMBRIDGE PROFICIENCY με ικανοποιητικό βαθμό.

Η υπηρεσία UCAS DIRECT ENTRY περιλαμβάνει την συμβουλευτική και εκτελεστική υπηρεσία τα συνοδευτικά έγγραφα και τις διαχειριστικές υπηρεσίες τα οποία είναι έρευνα κόστους και ποιότητας εστιών, σύνταξη και υποβολή αιτήσεων, απαραίτητα έγγραφα για την εγγραφή, μεταφράσεις όλων των απαραίτητων εγγράφων και αποστολές όλως των εγγράφων στα πανεπιστήμια.

Το ABBEY COLLEGE προσφέρει υψηλής ποιότητας προγράμματα foundation και αγγλικής γλώσσας. Το abbey college είναι ένα παραδοσιακό βρετανικό κολέγιο το οποίο έχει αναγνωριστεί διεθνώς για την ποιότητα σπουδών που παρέχει. Τα μαθήματα του foundation γίνονται σε δύο στάδια: Στην Ελλάδα και στην Αγγλία! Στην Ελλάδα γίνεται παρακολούθηση τμημάτων στην Αθήνα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακαδημαϊκά αγγλικά, υπολογιστές και 2-3 ειδικά μαθήματα ανάλογα με την κατεύθυνση σπουδών κάθε σπουδαστή. Στην Αγγλία γίνεται παρακολούθηση εντατικών τμημάτων αγγλικής στην Μεγάλη Βρετανία στο κεντρικό campus στην πόλη του Malvern κοντά στην Οξφόρδη. Εκεί δίνεται έμφαση στα προφορικά και στην κατανόηση της γλώσσας. Με το abbey college foundation year οι σπουδαστές εξασφαλίζουν όχι μόνο την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο και την ειδικότητα που επιθυμούν αλλά και αποκτούν τα απαραίτητα θεμέλια για την καλύτερη δυνατή απόδοση τους στις πανεπιστημιακές τους σπουδές. Το foundation year είναι απαραίτητο γιατί προσφέρει ειδική προετοιμασία και εισαγωγή στην ύλη που θα διδαχθεί κάθε υποψήφιος στο πρώτο έτος σπουδών.

 

 

Τα 2 σημαντικότερα πανεπιστήμια της Αγγλίας είναι:

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης βρίσκεται στην Οξφόρδη της Αγγλίας και είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο του αγγλόφωνου κόσμου.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης συγκαταλέγεται στα καλύτερα και αρτιότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου

 

Το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ

Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ  βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη Κέιμπριτζ της Αγγλίας , είναι το δεύτερο αρχαιότερο πανεπιστήμιο του συνολικού αγγλόφωνου πληθυσμού.

Το πανεπιστήμιο αναπτύχθηκε από μια ομάδα λογίων στην πόλη του Κέιμπριτζ, η οποία σχηματίστηκε πιθανότατα το 1209 από ακαδημαϊκούς που εγκατέλειψαν την Οξφόρδη  μετά από διαφωνία με τον εντόπιο πληθυσμό

 

 

Τα δύο πανεπιστήμια συνδυασμένα αναφέρονται ως » Όξμπριτζ «. Ως πολιτισμικές μονάδες και τμήματα της αγγλικής κοινωνίας  τα δύο πανεπιστήμια έχουν επίσης μακρύ ιστορικό ανταγωνισμού μεταξύ τους.

Υπάρχουν επίσης και Κολέγια στην Αγγλία όπως είναι το Βασιλικό κολέγιο του Λονδίνου

 

Και το κολέγιο Γκόλντσμιθς

 

ΌΛΓΑ ΜΑΡΙΑ ΝΑΣΤΟΥ

 

 

Ένα σχόλιο στο Σπουδές στην Αγγλία;

Σχολιάστε

Top