Διακρίσεις!

IMG_20160310_134247 (2)

Συγχαρητήρια στην δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου μας που την Πέμπτη, 10/3/2016, διακρίθηκε με τον τιμητικό έπαινο συμμετοχής στον 3ο Διαγωνισμό μαθητικού εντύπου της εφημερίδας «Μακεδονία» στην κατηγορία ηλεκτρονικής εφημερίδας.  Ανάμεσα σε συμμετοχές πολλών Γυμνασίων και Λυκείων της Θεσσαλονίκης και  άλλων νομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο «Τύπος & υπογραμμός» ξεχώρισε για την ποικιλία των άρθρων μας και κυρίως για την πρωτοτυπία της ηλεκτρονικής έκδοσης, δίνοντας έμπνευση στην ομάδα για μια ακόμη πιο δημιουργική χρονιά.

Το προσφυγικό, το δράμα δηλαδή χιλιάδων ανθρώπων που πλέον αποτελεί κομμάτι και της δικής μας πραγματικότητας, ήταν το θέμα που έδωσε τον τόνο στον 3ο  διαγωνισμό μαθητικής εφημερίδας που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Στην κατάμεστη αίθουσα του χώρου Τέχνης και Πολιτισμού Lab΄Αttoir, «συναντήθηκαν» τα χειροκροτήματα των μαθητών με  τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τα ρεπορτάζ των επίδοξων νέων δημοσιογράφων, που κέρδισαν τα βραβεία για το καλύτερο άρθρο και την καλύτερη εφημερίδα.

Στην ομιλία της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Έλλη Χρυσίδου, αναφέρθηκε στο ανθρώπινο δράμα που ζουν οι πρόσφυγες, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι τα έντυπα αργοπεθαίνουν καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους μαθητές « τα μηχανάκια που κρατάτε στα χέρια σας, υπερισχύουν». Ο Γιάννης Μπουτάρης τους παρότρυνε να υιοθετήσουν τη βασική διαδικασία της δημοσιογραφίας, αυτή της επιβεβαίωσης της πληροφορίες και να μην υιοθετούν άκριτα ότι γράφεται στα social media και στο διαδίκτυο γενικότερα.

Τέλος ο  υπεύθυνος Προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Πέτρος Μάστακας αφού ευχαρίστησε εκ μέρους του ΟΗΕ τη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για την πρόσκληση, συνέστησε στους επίδοξους νέους δημοσιογράφους : « Ζήστε, ψάξτε, ρωτήστε, μιλήστε».

http://www.makthes.gr

 

Σχολιάστε

Top