Η ιστορία της στήλης «Ευρω-Νέοι»

Η ιστορία της στήλης «Ευρω-Νέοι»

Με αφορμή την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα  «European Parliament School Ambassador Program» (Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις.

Ομάδες μαθητών ερευνούν την καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες παραγωγής λόγου φέρνουν την Ευρωπαϊκή διάσταση στην ζωή μας. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η δημιουργία της στήλης “Ευρω-Νέοι”, στην ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα  του σχολείου μας «Τύπος και Υπογραμμός».

Η στήλη θα περιλαμβάνει ενημερωτικά άρθρα και κείμενα προβληματισμού, που αποτυπώνουν τις ανησυχίες των μαθητών μας, τα ενδιαφέροντά τους, τις προτάσεις τους, για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Το European School Ambassador Program είναι ένα πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε δράσεις σχετικές με την Ευρωπαϊκή Ένωση και σχεδιάζουμε άλλες οι οποίες θα ενημερώνουν. Αποσκοπεί στην διάδοση των αξιών της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, καθώς και στην ενημέρωση και προβολή του θεσμικού ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα…..

Το πιλοτικό πρόγραμμα European Parliament School Ambassadors Program (Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και με την ενεργό υποστήριξη του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών  Σπουδών του  Πανεπιστημίου Πειραιά, καθώς και με την συμμετοχή της Εκπαιδευτικής  Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην διάδοση των αξιών της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς και στην προβολή του θεσμικού ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jean Monnet Universities4EU που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πειραιά θα απονείμουν τον τίτλο του «Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο σχολείο» (EP School Ambassador) και σε μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετά από αξιολόγηση του έργου.

Ένα σχόλιο στο Η ιστορία της στήλης «Ευρω-Νέοι»

  1. Ο/Η ΠΑΠΑΔΆΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ λέει:

    Συγχαρητήρια για μία προσπάθεια που ανοίγει το ευρωπαϊκό παρόν και μέλλον. Αποτελεί ανάγκη πλέον στην εποχή μας να συμβαδίζουμε με τις σύγχρονες εξελίξεις στηριγμένοι όμως πάνω στις πανανθρώπινες αξίες και στις δοκιμασμένες αξίες της δικής μας παράδοσης μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας.
    Έγινε η καλή αρχή! Τώρα καλή δύναμη για την καλύτερη συνέχεια!
    Χαίρομαι πολύ για τα καλά και χαρισματικά μου παιδιά!
    Χαίρομαι πολύ για τους εξαιρετικούς και ακούραστους καθηγητές /τρεις του Λυκείου μας.

Σχολιάστε

Top