Οι νέοι ανακαλύπτουν τον κόσμο μας

Οι νέοι ανακαλύπτουν τον κόσμο μας

Σε ποιον δεν αρέσουν τα ταξίδια; Όλοι μας έχουμε αναμνήσεις από ένα ταξίδι, με γονείς ή φίλους που θα το θυμόμαστε για πάντα.

Τα ταξίδια μας συγκλονίζουν και μας βοηθούν να καταλάβουμε πως υπάρχουν κι άλλα μέρη για να ανακαλύψουμε. Αφήνουν στο μυαλό μας ανεξίτηλες, όμορφες εικόνες που θα μας ακολουθούν παρέα με τις μυρωδιές και τις κουλτούρες από διαφορετικούς τρόπους ζωής.

 

Πάντα στον νου σου να ‘χεις την Ιθάκη. Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου. Aλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου. Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει• και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί, πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο.

–Καβάφης Κωνσταντίνος.

 

Όπως λέει και το παραπάνω ποίημα ‘Ιθάκη’ του γνωστού Έλληνα ποιητή, Κωνσταντίνου Καβάφη, σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι. Όσες περισσότερες εμπειρίες αποκτούμε σε ένα ταξίδι, όσες πιο πολλές εικόνες, είτε όμορφες είτε δυσάρεστες, μπορέσουμε να χαζέψουμε, τόσο πιο πλούσιοι θα γίνουμε. Όχι υλικά, αλλά πνευματικά.

 

Πολλές φορές, όσο και να μας ευχαριστούν, οι διακοπές είναι δύσκολες. Δεν έχουμε όλοι το ίδιο budget. Ιδιαίτερα οι νέοι περιορίζονται στο που θα πάνε αλλά και στην ποιότητα του ξενοδοχείου που θα διαμείνουν. Εμείς έχουμε εντοπίσει κάποια tips για διακοπές με λιγότερα έξοδα και θα τα μοιραστούμε μαζί σας.

- Η ιδανικοί μήνες για διακοπές είναι ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος, γιατί στην σεζόν αιχμής (Ιούλιος-Αύγουστος) οι τιμές φτάνουν στα ύψη. Στις αρχές του καλοκαιριού αλλά και του φθινοπώρου οι το κόστος των δωματίων μειώνεται μέχρι και 50%.

- Το δωμάτιο που θα μείνουμε είναι προτιμότερο να έχει μέσα μια μικρή κουζίνα. Έτσι γλυτώνουμε κάποια έξοδα από το φαγητό.

- Ένας πολύ ωραίος τρόπος για οικονομικές διακοπές είναι το κάμπινγκ. Πλέον υπάρχουν τόσοι πολλοί οργανωμένοι χώροι που μπορεί να ικανοποιηθεί ακόμα και ο πιο ιδιαίτερος χαρακτήρας.

- Οι περισσότεροι σκεφτόμαστε ότι αν ταξιδέψουμε με το αυτοκίνητο γλυτώνουμε κάποια χρήματα. Πλέον αν υπολογίσουμε το σύνολο από τις βενζίνες, τα διόδια και τα ακτοπλοϊκά το ποσό είναι μεγαλύτερο από ένα εισιτήριο στο τρένο, στα ΚΤΕΛ ή στο αεροπλάνο.

- Μπορούμε να βρούμε πολύ οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια που φεύγουν από άλλα μέρη της Ελλάδας εκτός από την Θεσσαλονίκη. Για παράδειγμα, μπορούμε να φτάσουμε μέχρι την Νορβηγία μόνο με 68 ευρώ από την Θεσσαλονίκη έως εξής: 9 ευρώ με ΟΣΕ μέχρι την Αθήνα, 50 ευρώ αεροπορικό μέσω internet, επιστροφή με άλλα 9 ευρώ με ΟΣΕ. Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο κουραστικό αλλά είναι προτιμότερο από το να φύγουν 350 ευρώ μόνο σε αεροπορικά.

 

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης προωθούν στην Ελλάδα ένα εργαλείο επικοινωνίας, πληροφόρησης, κινητικότητας και ψυχαγωγίας των νέων Ευρωπαίων πολιτών, την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων!

 

Την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορούν να αποκτήσουν όλοι οι νέοι, ηλικίας 13 – 30 ετών. Ισχύει για ένα χρόνο, στοιχίζει 10 ευρώ και μπορείς να την ανανεώνεις κάθε χρόνο μέχρι να κλείσεις τα 30. Πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορείς να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια και αγαθά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 35 χώρες της Ευρώπης!

Για περισσότερες πληροφορίες: http://europeanyouthcard.gr/el/

Και να θυμάστε! Το ταξίδι μας αλλάζει με πολλούς τρόπους. Κυρίως όμως γνωρίζουμε πολιτισμούς, διαφορετικούς από τον δικό μας, και γινόμαστε πιο ανεκτικοί στο διαφορετικό.

 

Γιατσίδου Αγγελική

Άννα Μουζενίδου

 

 

Σχολιάστε

Top