«Ο κορωνοϊός στην… Πινακωτή»

Είναι ευρέως γνωστό πως ο κορωνοϊός έχει αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μας, καθώς και στη δουλειά μας. Ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι των καταστημάτων περνάνε καθημερινά πολλές δυσκολίες, καθώς πολλοί πελάτες αρνούνται να τηρήσουν τα μέτρα και δημιουργούν προβλήματα. «Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη δουλειά μας εξαιτίας του κορωνοϊού είναι πολλά» δηλώνει η ιδιοκτήτρια του φούρνου «Πινακωτή» Τζαβοπούλου Βασιλική, η οποία δουλεύει εκεί έντεκα χρόνια και δέχθηκε να μας παραχωρήσει  συνέντευξη με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί.

Screenshot_30

Ποια είναι η άποψή σας για τα νέα μέτρα;

Πιστεύω πως τα νέα μέτρα προκαλούν πολλά προβλήματα και δυσκολίες στη δουλειά μου. Έπρεπε όμως να τα πάρουμε, για την ασφάλεια τη δική μας, αλλά και του κοινωνικού συνόλου.

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζετε στην καθημερινή σας εργασία και τι έχει αλλάξει στη δουλειά σας;

Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζω στην εργασία μου είναι η μείωση της πελατείας και του εισοδήματος. Επειδή ο κόσμος δεν βγαίνει έξω, αγοράζει μόνο κάποια συγκεκριμένα πράγματα, τα απαραίτητα δηλαδή. Έτσι, το κέρδος δεν είναι τόσο μεγάλο όσο πριν την πανδημία. Ακόμη, υπάρχει ο φόβος για την υγεία τη δικιά μας αλλά και των πελατών μας, καθώς υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που δεν τηρούν τα μέτρα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τους «παραβάτες» των μέτρων και πώς προσπαθείτε να τους αντιμετωπίζετε;

Κατά τη γνώμη μου οι άνθρωποι που δεν τηρούν τα μέτρα είναι ανεύθυνοι, καθώς δεν σκέφτονται την υγεία των συμπολιτών τους αλλά και τη δικιά τους. Κάθε φορά που ένας πελάτης αδιαφορεί για τα μέτρα και την ασφάλεια, προσπαθώ να τον πείσω να φορέσει τη μάσκα του με ήρεμο και ευγενικό τρόπο.

Μέχρι πότε πιστεύετε θα κρατήσει αυτή η κατάσταση και πώς νομίζετε θα περάσουμε τα Χριστούγεννα φέτος;

Το πιθανότερο πιστεύω είναι πως αυτή η κατάσταση θα κρατήσει μέχρι την Άνοιξη. Τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε οικογενειακά, χωρίς συναθροίσεις φίλων και συγγενών.

 Ο κορωνοϊός είναι ένα ζήτημα του οποίου η διάρκεια εξαρτάται από όλους μας, καθώς αν τηρούνται τα μέτρα θα καλυτερέψει και η κατάσταση. Επίσης, για να μην δυσκολεύονται οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υπάρχει κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων. Τέλος, μπορεί φέτος τα Χριστούγεννα να τα περάσουμε διαφορετικά, όμως η ουσία παραμένει η ίδια.

Ιουλία Σοκολάκη Α4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης