La semaine du goût

11

55

Ο θεσμός της «Εβδομάδας Γεύσεων» – 12-18 Οκτωβρίου –  καθιερώθηκε στη Γαλλία το 1990, όταν για πρώτη φορά διοργανώθηκε στις 15 Οκτωβρίου του ’90 «Ημέρα Γεύσης», στην οποία 350 αρχιμάγειρες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τροκαντερό, παραδίδοντας μαθήματα γευσιγνωσίας αποκλειστικά σε μαθητές-τριες Δημοτικών σχολείων της γαλλικής πρωτεύουσας. Έκτοτε, ο πρωτοποριακός αυτός θεσμός διαδόθηκε σε ολόκληρη τη Γαλλία, έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, έχουν εμπλακεί  ως συνεργάτες επαγγελματίες της εστίασης, απευθύνεται πλέον και σε ευρύ κοινό και πρωτίστως η διοργάνωσή του υπάγεται στα Υπουργεία Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Φιλοδοξεί κυρίως να ευαισθητοποιήσει μαθητές-τριεςσε ποικίλες γεύσεις, να καταστήσει γνωστούς στους νεαρούς μαθητές-τριες τοπικούς παραγωγούς, να  καλλιεργήσει το αισθητήριό τους εισάγοντάς τους στον χώρο των αισθήσεων και, παρουσιάζοντάς τους τις ομάδες τροφίμων, να τους προτρέψει να εκτιμούν την ισορροπημένη διατροφή καθώς και το περιεχόμενο του πιάτου τους!

340

337

Στα πλαίσια αυτού του θεσμού που πραγματοποιείται και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, το 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ, με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Τσάμπουρα Στέλλας  και των μαθητών των Γαλλικών διοργάνωσε εκδήλωση με γαλλικές συνταγές που ετοίμασαν οι ίδιοι οι μαθητές.

338

 336

  Το  QuicheLorrain! Καταπληκτικό ! μιαμ……μιαμ…!!!!!

Pourlesfrancophones

Participez à la 26ieme Semaine du Goût du 12 au 18 octobre 2015 et faitesdécouvrirvotre savoir-faire et votre métier au public lors d’un atelier du goût.

La semaine du Goûtest un élan national autour du goût qui mobilise des milliers de professionnelsdanstoute la France. De nombreux ateliers du goûtsontorganises pour faire découvrir ou recouvrir  legoût au plus grand nombre.

La majorité d’entre eux sont ouverts au grand public et gratuit ! Profitez de cettesemaine pour goûter, observer, découvrir et vous régaler….. et en apprendre un peu plus sur les différents métiers de bouche !

341

22

D’après Google

L élève

DoulaliParaskevi   A6

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης