11 Δεκεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

images

 

«Όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια «δικαιώματα του ανθρώπου». Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου…» Αντώνης Σαμαράκης.

Στην Ελλάδα η Ημέρα του παιδιού γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου, καθώς αυτή είναι η γενέθλια ημέρα της UNICEF  (UnitedNationsChildren’sFund),  που ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946, για να βοηθήσει αρχικά τα παιδιά της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κίνας μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου Πολέμου.

images (1)

 

Από το 1949 και έως το τέλος της δεκαετίας του ’60, αλλά και σε έκτακτες ανάγκες, η UNICEF βοήθησε και στήριξε τα παιδιά στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους φάρμακα, εκπαιδευτικό υλικό, παστεριωμένο γάλα, συσσίτια κ.ά.

Συνεχίζει σήμερα στην Ελλάδα το πρόγραμμα εμβολιασμών σε παιδιά περιθωριοποιημένων ή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, προσφέρει δώρα και παιχνίδια σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία.

Καταγραφή 2

Τηλεμαραθώνιο Αγάπης διοργάνωσε  η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef για τα Παιδιά-Πρόσφυγες τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ο οποίος  ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή στις 2 το πρωί της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου. Ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης  φιλοξενήθηκε από την   ΕΡΤ2 και οι προσφορές που υποσχέθηκε το κοινό να έφτασαν  τις 270.000 ευρώ. Το τηλεφωνικό κέντρο της UNICEF δέχθηκε περισσότερες από 3.000 κλήσεις από όλη τη χώρα, ενώ τα SMS προσφοράς που έστειλε το κοινό, ξεπέρασαν τα 70.000.

8935777

Πηγές : https://www.unicef.gr/

                http: iatrica.gr/

 

Κυρατζή Χριστίνα, Γιάνναρου Ελευθερία, μαθήτριες της  Α΄Τάξης

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης