Χρυσές Σφαίρες 2016 για τους κινηματογραφόφιλους

118082-263627

Σε θρίαμβο της ταινίας The Revenant εξελίχθηκε η τελετή απονομής των 73ων Χρυσών Σφαιρών, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής (10/1) στο Λος Άντζελες.

Στην ταινία απονεμήθηκε το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Ταινίας.   Ο σκηνοθέτης της Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας, ενώ ο πρωταγωνιστής, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, πού ήταν άλλωστε και το φαβορί,  απέσπασε το βραβείο Α” Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία, ανοίγοντας τον δρόμο για το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ!

Η αμερικανίδα ηθοποιός Μπρι Λάρσον τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Α” Γυναικείου Ρόλου σε δραματική ταινία για τον ρόλο της στην ταινία Room.

118082-263633

Με τη Χρυσή Σφαίρα Β” Γυναικείου Ρόλου τιμήθηκε η βρετανίδα ηθοποιός Κέιτ Ουίνσλετ για τον ρόλο της στην ταινία Steve Jobs.

118082-263631

Τη Χρυσή Σφαίρα Β” Ανδρικού Ρόλου απέσπασε ο 69χρονος ηθοποιός Σιλβέστερ Σταλόνε για την ταινία Creed, στην οποία ενσαρκώνει έναν πρώην πρωταθλητή του μποξ. «Αυτό που κάνει τον Ρόκι τόσο ανθρώπινο είναι ότι είναι τόσο ατελής» δήλωσε ο Σταλόνε σε δημοσιογράφους.

118082-263632

Τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας κέρδισε η ταινία The Martian του Ρίντλεϊ Σκοτ, ενώ ο Ματ Ντέιμον κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α” Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία για τον ρόλο του στην ίδια ταινία, στην οποία υποδύεται έναν αστροναύτη που βρίσκεται εγκαταλελειμμένος στον Άρη.

images

 

Η νεαρή αμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς τιμήθηκε με την Χρυσή Σφαίρα Α” Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία/Μιούζικαλ για την ερμηνεία της στην ταινία Joy.

αρχείο λήψης

Τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων κέρδισαν Τα μυαλά που κουβαλάς (Inside Out), μια ταινία που αξίζει να τη δουν μικροί και μεγάλοι!

ImageHandler.ashx

            Μια πρόγευση για τα βραβεία Όσκαρ πήραμε με την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών αλλά και πολλές ιδέες για καλές ταινίες που μπορούμε να επιλέξουμε να παρακολουθήσουμε.

Πηγή: http://www.athensvoice.gr

Από τις μαθήτριες της Α΄ Τάξης Κυρατζή Χριστίνα και Γιάνναρου Ελευθερία

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης