Το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

megaro-mousikis-thessaloni

Το πρόγραμμά του  για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016 ανακοίνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.  Στο εξάμηνο αυτό συνεχίζεται  η συνεργασία του με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που στόχο έχει τη στήριξη της MOYSA – Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η συμμετοχή του Οργανισμού στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «CreativeEurope 2014-2020″, με το έργο «Οδεύουμε προς το 2020 – Εκπαιδεύοντας μουσικούς και κοινό», μαζί με την Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενισχύσει την ικανότητα των ευρωπαϊκών πολιτιστικών φορέων να λειτουργούν διακρατικά, δίνοντας έμφαση σε ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες όπως παιδιά, νέοι, άνεργοι και να υποστηρίξει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στον τομέα του πολιτισμού.

Παραμύθι-χωρίς-όνομα-10

Το Παραμύθι χωρίς Όνομα

ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝΝ ΠΑΓΟ

H Ωραία κοιμωμένη

Το νέο πρόγραμμα του Μεγάρου, χορηγός του οποίου είναι η ΤράπεζαAlphaBank, περιλαμβάνει πλήθος συναυλιών, παράλληλων δράσεων και εορταστικών εκδηλώσεων. Στο νέο αυτό πρόγραμμα, συνεχίζεται Το Παραμύθι χωρίς Όνομα της ΚάρμενΡουγγέρη, ενώ η Ωραία κοιμωμένη στον πάγο φιλοδοξεί να γοητεύσει το κοινό. Παράλληλα, συνεχίζεται έως 29 Φεβρουαρίου η έκθεση του ΜιχάληΒασιλόπουλου: Από το Άγιον Όρος…Κύκλοι διαλέξεων, Εκθέσεις, Αφιέρωμα στην πιανιστική τέχνη, ο Κύκλος Συναυλιών «Crossover» και «Voices», Jazz, το καθιερωμένο πλέον Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών, αλλά και οι απευθείας προβολές όπερας από τη MetropolitanOpera,καθώς και το Σινεμά με θέα είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την περίοδο αυτή.

Επιπλέον, το καλοκαίρι στο Μέγαρο Μουσικής θα λειτουργήσει θερινή ακαδημία για τα μέλη της MOYSA και άλλους νέους μουσικούς από Ευρωπαϊκές Ορχήστρες όπου διακεκριμένοι δάσκαλοι θα συμμετέχουν σε εργαστήρια, συναυλίες και μουσικές παρεμβάσεις.

 

Πηγή :

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=771001

 

Ευγενία Κομνηνάκη, μαθήτρια της Α΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης