Μουχαλεμπί μια νηστίσιμη κρέμα

αρχείο λήψης

υλικά:
1 λίτρο νερό *
100 γρ. κορν φλάουρ ή νισεστές
100 γρ. νερό
30 γρ. ζάχαρη
ροδόνερο
γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα


* Για περισσότερη γεύση μπορούμε να αντικαταστήσουμε μια κούπα από το νερό με μια κούπα γάλα καρύδας ή σόγιας.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό (ή/και το γάλα) με τη ζάχαρη να πάρουν βράση. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στα 100 γρ. νερό και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι.

Ανακατεύουμε την κρέμα, προσέχοντας γιατί πήζει αμέσως. Ραντίζουμε με ροδόνερο ένα ταψί και αδειάζουμε την κρέμα.

Αφήνουμε το μουχαλεμπί να κρυώσει, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια ή ρόμβους και το γαρνίρουμε με άχνη, γλυκό κουταλιού (εδώ τριαντάφυλλο) ή μαρμελάδα (εδώ ροδάκινο) ή όπως αλλίώς θέλουμε.

Καλή Ανασταση και Καλό Πάσχα!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης