Ελπίδες για εμβόλιο κατά του καρκίνου

ImageHandler.ashx

Πολλές ελπίδες για την οριστική θεραπεία του καρκίνου και την παρασκευή εμβολίου κατά της ασθένειας έδωσε η είδηση ότι οι επιστήμονες του Κέντρου Αντικαρκινικών Ερευνών του Σιάτλ κατάφεραν με μια επαναστατική τεχνική να εξαφανίσουν τη  νόσο από ασθενείς που έπασχαν από αιματολογικιούς καρκίνους και είχαν μόνο μερικούς μήνες ζωής.

Συγκεκριμένα, το 90% των ασθενών με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία εμφάνισε πλήρη ύφεση τηςνόσου, ενώ το 80% ασθενών που έπασχαν από μη Χότζκινς λεύκωμα ή χρόνια λεμφιοκυτταρική λευχαιμία ανταποκρίθηκε θετικά στη θεραπεία και οι μισοί εμφάνισαν πλήρη ύφεση μετά από ενάμισι έτος.  Πρόκειται δε για ασθενείς που είχαν προσδόκιμο επιβίωσης  από δύο έως πέντε μήνες.

Η πρώτη ασθενής παγκοσμίως που θεραπεύτηκε με την επαναστατική αυτή τεχνική τον περασμένο Νοέμβριο ήταν η Λέιλα, ένα κοριτσάκι ενός έτους από τη Βρετανία.

upl56c2e57149880

            Ωστόσο, οι ερευνητές  τονίζουν ότι υπάρχει πολύς  δρόμος ακόμα μπροστά μας, καθώς η ανταπόκριση δεν είναι πάντα διαρκής και μερικοί ασθενείς υποτροπιάζουν.

Στόχος της μεθόδου  που χρησιμοποίησαν είναι όχι μόνο να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα  αλλά και να αποτρέψουν την επανεμφάνιση της ασθένειας.  Η ίδια  μέθοδος  χρησιμοποιείται και στα εμβόλια, μόνο που χρειάζονται προηγμένες τεχνικές γενετικής μηχανικής,  για να επαναπρογραμματίσουν  το αμυντικό σύστημα και να στοχεύσουν στα καρκινικά κύτταρα.

Πηγή: www.realnews.gr

Κουκουράβας Θεοδόσης και Μανεσίδης Στέφανος, μαθητές της Α΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης