Ρόδος, Ελευσίνα ή Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021;

kalamata-rodos-kai-eleusina-upopsifies-poleis-gia-ton-titlo-tis-politistikis-proteuousas

   Η Ρόδος  μαζί με την Ελευσίνα και την Καλαμάτα είναι οι υποψήφιες  πόλεις για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Αυτό ανακοινώθηκε την Παρασκευή 26/02/2016 στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού  Αριστείδη Μπαλτά, της γενικής γραμματέως του ΥΠΠΟΑ Μαρίας Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη και του Γάλλου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – υπεύθυνου για τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, Sylvain Pasqua.

n-ksudakis-i-sxesi-tis-rodou-me-to-upourgeio-politismou-de-tha-diakopei

Ρόδος

   Σημειώνεται ότι, οι πόλεις που παρουσίασαν φακέλους υποψηφιότητας ήταν ο Βόλος, οι Δελφοί, η Ελευσίνα, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κέρκυρα, η Λάρισα, η Λέσβος, το Μεσολόγγι, ο Πειραιάς, η Ρόδος, η Σαλαμίνα, η Σάμος και η Τρίπολη.
Οι πόλεις που προκρίθηκαν καλούνται να υποβάλουν αναθεωρημένους φακέλους υποψηφιότητας, ύστερα από σχετικές υποδείξεις των εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να λάβουν μέρος στη συνάντηση επιλογής, τον Νοέμβριο του 2016, για την ανάδειξη μίας ελληνικής πόλης, ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

eleusina-upourgeio-politismou-2

Ελευσίνα

 

Πηγή :

naftemporiki.gr

Δουλαβέρης Νικόλαος, μαθητής της Β΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης