Γη – Άρης σε 3 μέρες!

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ

Μία ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι βρήκε τρόπο να μειώσει τον χρόνο ταξιδιού από τη Γη στον Άρη σε μόλις τρεις μέρες, αλλά  έχει ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα να λύσει.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες θα πρόκειται για πτήση που θα βασίζεται στη χρήση λέιζερ με το οποίο θα μειώσουν τον χρόνο  ταξιδιού  στον Κόκκινο Πλανήτη από τις 300 μέρες που είναι σήμερα στις μόλις τρεις.

Η κεντρική ιδέα του εγχειρήματος στηρίζεται στην χρήση πανίσχυρων δεσμών λέιζερ οι οποίες θα εξαπολύονται προς τον Άρη και θα καθοδηγούν ένα διαστημικό πανί, κατασκευασμένο από ισχυρό αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ υλικό.

Αν το διαστημικό πανί χτυπηθεί με ισχυρό λέιζερ, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 25% της ταχύτητας του φωτός, ταχύτητας αρκετής για να κάνει ένας άνθρωπος τον γύρο της Γης σε ένα δευτερόλεπτο.

Το πρόβλημα είναι πως η τεχνολογία λέιζερ, που έχει αναπτυχθεί έως σήμερα, μπορεί να σηκώσει “διαστημικό πανί” ενός γραμμαρίου, βάρος πολύ μικρό για την πραγματοποίηση μιας επανδρωμένης πτήσης. Έτσι, για την ώρα το ταξίδι, τουλάχιστον με αυτή τη μορφή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Πηγή: perierga.gr

Γεωργιάδου Αγάπη, Λογοθέτη Ειρήνη, μαθήτριες της Α΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης